Gothic+ Windows 7+Karta Nvidii 9500 Gt=Problem

Status
Zamknięty.

albi1996

Member
jakiś czas temu przesiadłem się na windowsa 7,no i oczywiście pierwsza gra którą zainstalowałem to gothic :)
włączam wczytuję sobie save z visty dwa kroki i nagle kurna lagi takie że chyba było z 5 fpsów albo mniej grafika skakała itp.
jak wziąłem nową grę to podchodzi do mnie diego gra się tnie i nagle wyskakują diegowi dodatkowe ręce
proszę o pomoc bo bez gothica życie jest mnie kolorowe :(
PS:na jakimś forum znalazłem kiedyś rozwiązanie problemu ale wtedy byłem na viście i na niej się skupiłem chyba to było forum woga czy coś ale nie wiem który temat to był,a może to było FAQ?

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Mam dokładnie ten sam problem. Z tego co dotąd wyczytałem problem ten występuje w 64 bitowych wersjach siódemki a przyczyną są sterowniki do karty graficznej. Jak na razie chyba nie pozostaje nic innego jak tylko czekać na przyszłe ich wersje i mieć nadzieję że problem zostanie poprawiony.

Z tego co udało mi się dowiedzieć to faktycznie jest problem ze sterownikami.

Masz 7 wersję x64 ?

albi1996

Member
mam x32
no to wina tych frajerów z nvidii i ich poj**ane sterowniki
znalazłem stery 196.21 WHQL nvidii ale nie mam jak ich ściągnąć bo mam chyba przekroczony limit-prędkość pobierania=3 kb/s :suicide:

lendzio

New Member
Może i to ich wina , ale gra ma starą grafikę , silnik itd Nvidia skupia się na nowych grach i kartach. Po 1 masz za nowego kompa system i kartę jak an gothica stąd problemy. Jeśli nie będziesz mógł sterownika pobrać to mogę ci go gdzieś wrzucić , ale to jak wrócę ze szkoły (Zakładam że pobierasz go ze strony nvidi.)

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Musisz aktualizować te stery. To pewne, lub wręcz odwrotnie wgrać jakieś starsze.
Kwestia pokombinowania, aczkolwiek niestety moja wiedza na temat siódemki jest dość ograniczona, więc trudno mi doradzić coś konkretniejszego. Ewentualnie spróbuj z podkręceniem pamięci wirtualnej i fizycznej.
Generalnie po objawach twierdzę, że to jednak te stery.

Hadler

Member
Zgadzam się z lendzio, masz za nowego kompa, mój kumpel miał ten sam problem z inną grą i musiał odpalić kompa z przed kilku (jego stary kompa ma 10 lat) lat.

albi1996

Member
nareszcie jakaś odpowiedź ze strony nvidii!!! :rolleyes: jakiś gostek na forum nvidii wysłał wiadomość do jakiegoś ich centrum konsumenta czy coś takiego i napisał o problemie a oni odpisali mu,że: "będzie ten problem naprawiony w wersji sterownika która wyjdzie wczerwcu".Juhuuuu!!! XD
Źródło:http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=104636&st=240 Post #249 chyba

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom