Gothic Nawraca!

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Dzisiaj kupiłem CD-A. Otwieram starannie zapakowaną gazetkę, szukam działu AR. I moim oczom się to ukazało! Prawdziwy pirat z krwi i kości nawrócił się dzięki Gothicowi! Brawa :lol:

Dla was przepisze to co napisał on w liście o skończeniu z nałogiem:
CYTAT
Wiem, Grzeszyłem. To prawda... Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie, ale nie jestem przegrany. Dostałem drugą szansę. A mianowicie nawróciła mnie... Gra. Gothic - tak się nazywała, a mianowicie jej druga część.

Po powrocie od znajomego, posiliwszy się, wyjąłem ją z plecaka. Spod wymiętolonej, rzekomo białej koperty na płytę przebłyskiwał kolorami tęczy krążek zakupiony w drodze do kumpla za jakieś 1,20 zł. Dopiero po chwili myślenia zdałem sobię sprawę że to najnowszy Gothic - jeszcze gorący. Kumpel dopiero co ściągnął. (...) Zainstalowałem i wsiąknąłem w niego chyba na całą noc. Nazajutrz ciepły, wakacyjny dzień i lecę do Empiku po jakąś gazetkę. Oglądając sklepowe półki uśmiechnęło się do mnie pudełko z wizerunkiem znajomej postaci(...). Bez namysłu wrzuciłem grę do kosza i pognałem do kasy. Wróciwszy do domowego zacisza, rozerwałem cienką folię i otwierając pudełko... Zmieniłem się. Od momentu zakupu Gothica spadły na mnie jak grom z jasnego nieba RPG-i, FPS-y, RTS-y - co tylko możliwe. O dziwo były oryginałami. (...)
misi@koś

Nie wiem dlaczego ja to tu napisałem, pewnie za chwile ktoś naśle na mnie raport itd. Ale może pisze to dlatego aby wszyscy piraci wiedzieli że dla Gothica można odważyć się kupić choć tego jednego oryginała! Hm... Ten tekst jest jak wycięty z mowy jakiegoś głównego bohatera, ale nieważne. Ważne że gothic zmienił nie tylko tego jednego kolesia, ale i także mnie :p

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Ja kupiłem CD-A już jakiś czas temu i również natknąłem się na ten list. Fajnie, że ktoś za sprawą Gothica przestał kupywać piraty choć są przecież lepsze gry.

Natomiast czy warto było zakładać taki temat?
Nie sądzę ;)

MadMack

Forumowy lol
Cóż..., posiadanie oryginałów to według mnie satysfakcja. Sam mam oryginały płyt muzycznych ( bo zbieram ), które kupuję za swoje ciężko zdobyte pieniądze. Jeśli jednak chodzi o gry - byłem, jestem i będę piratem. Szkoda mi wydawać kasy na gry. Według mnie większość kupuje oryginały, bo:
1. Nie ma czasu ściągać.
2. Nie ma znajomości, gdzie można by pirata dostać.
3. Bo jest im wygodniej kupić oryginała niż męczyć się szukając piratów.
Ja tam problemu nie mam - dobre FTP i net 12 MiB/sek sprawiają, że w ok. 20 minut mogę mieć co tylko zechcę ( Assasins Creed ściągany 15 minut ; Gothic 3 Ściągany 6 minut ) - więc widzicie - mi się nawet nie opłaca z domu do sklepu wychodzić, gdyż w szybszym tempie mam to co pragnę...

Pozdrawiam

Jedi

Caporegime
VIP
Nie sądze żeby ten koleżka kupił grę jak by kosztowała 250zł, masowe piractwo zmusiło sprzedawców gier do dużego obniżenia cen co zaowocowało większą sprzedażą.
Ja raczej gier nie kupuję ani nie ściągam, bo mało gram. Mam kilka oryginalnych które mi są potrzebne zeby grać w internecie i gothica wszystkie czesci ;p Ale też je kupułem bo kosztowały 49zł a nie 200. Czasami kupuję oryginały płyt :)

CYTAT
które kupuję za swoje ciężko zdobyte pieniądze

Np od tej babci która leży teraz w szpitalu bo ktoś ją zaatakowal w ciemnym zaułku dla 7 złotych xD

Elo.

Do góry Bottom