Gothic 4 Lagi Graficzne

Status
Zamknięty.

k4rolkun

New Member
Siema ostatnio zainstalowałem sobie gothica 4, ale strasznie mi sie tnie, nawet na niskich detalach. Zainstalowałem hotfixa, ale nic nie pomogło. Mój komp:
- Geforce GTS 250 512mb DDR3
- 4gb ram
- amd x2 545
Wie ktos jak temu zaradzić?

k4rolkun

New Member
Amd x2 545 napisałem w pierwszym poscie :p

http://products.amd.com/en-ca/DesktopCPUDetail.aspx?id=561

Gordi

New Member
Witam niedawno dostalem Gothica 4 niestety po angielsku ale to niewazne jednak jak gram to strasznie się tnie na maxymalnych wymaganiach jak i na minimalnych okolo 11-14fps bardzo prosił bym o pomoc poniewaz szukalem wszedzie rozwiazania ale nic nie pomogło mój komp to :

Procesor: AMD Athlon II X3 435 ~2,9
Ram: 3g DDR 2
Grafika: GeForce 9500 GT
Windows: 7 32bit

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Zainstalowałeś hotfixa?
Generalnie zauważyłem, że posiadacze GF 9500 mają problemy z Arcanią. Być może ta karta nie jest wystarczająco wydajna jak na czwartą część Gothica i nic z tym niestety nie zrobisz.
Ewentualnie spróbuj jeszcze tego - http://gothic.org.pl/forum/index.php?/topic/28851-przyspieszenie-arcanii/

Gordi

New Member
hotfixa zainstalowałem ale jak juz gralem troche w G4 bo nie chcialo mi sie przechodzic od początku nie wiem czy ma to jakies znaczenie .

Karte graficzna mam 1G chociaż maxymalne wymagania G4 to 512 to nawet na srednich powinno pójść

A tego juz próbowałem wczesniej i szału nie ma ale jest 5fps więcej.

Ale dzieki za fatyge moze ktos jeszcze ma jakis pomysl ?? ;P

P.S a i jeszcze zgodnosc w panelu Nvidi mam niezalecaną chociaz w assasina 2 grałem na maxymalnych

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Karte graficzna mam 1G chociaż maxymalne wymagania G4 to 512 to nawet na srednich powinno pójść
Ilość pamięci RAM karty to tylko jeden element, który decyduje o jej wydajności. Sprzedawcy wpychają często ciemnym masom słabe karty mówiąc "Ona ma 1GB, to na prawdę dużo. Żadna gra obecnie nie wymaga aż tyle". I co z tego, jak pozostałe parametry karty sprawiają, że jest kaszaniasta. Tak więc zapamiętaj raz a dobrze, że ilość pamięci w karcie to nie jest sprawa pierwszorzędna.
Podtrzymuje moją wcześniejszą wypowiedź. 9500 jakąś ostrą siekiera nie jest i jak pokazują przykłady innych, z Arcani nie wyciska za wiele. Zatem więcej fpsów już chyba nie zwojujesz. Od biedy i na tych 13 - 15 idzie grać.

Gordi

New Member
To prawda da rade grac, ale to juz w G2 NK chyba mialem lepsza grafe :D dzieki za pomoc.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom