Gothic 3 Co Mam Dokupić

Status
Zamknięty.

Xaradus

New Member
Tak jak w temacie, to mój sprzęt
Karta Graf- ATI Radeon HD 2600 PRO
Procek- AMD Sempron (tm) Processor 2800+
Pamięć Ram- 512mb
1.6Ghz
Chcę chociaż grać na małych detalach z małymi lagami Co mam dokupić ? Proszę o odpowiedź, będę bardzo wdzięczny

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Chyba zdaję mi się, że ta grafa to na AGP jeszcze, musiałbyś wszystko wywalić i kupić nowego kompa, ewentualnie, części z tego sprzedać za jakieś 400 zł i dołożyć tak żeby mieć te 1200 na kompa :) innego wyjścia na działanie Gothica 4 nie widzę.

o fuk gry mi się pomyliły.

Więc tak, dokup 1GB ramu żebyś miał to 1,5 bo więcej i tak się nie przyda. Karta graficzna bardzo dobra, a na pewno wystarczająca na G3, jednakowoż dużo lepsza od Geforce 6600 Drago :p Co do procka to szukaj athlona 3000 na socket A, teraz to tylko używki na allegro wchodzą w grę. Jeżeli wyłapiesz tego athlona, wykręcisz go na 2.2 - 2.1 bo więcej się nie uda na pewno i dołożysz ramu to na średnich se pograsz :D

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
@romek wydaje mi się że skoro jest napisane "Gothic 3" to chodzi o 3, a nie 4.

co do tematu - ramu co najmniej drugie 512, karta graficzna i procesor do wymiany; potrzebujesz co najmniej kolo 2-2,5 ghz w procesorze i karty rzędu np gf 6600, czyli teraz dosc starej i zapewne bardzo juz taniej, - to zeby zagrac na niskich detalach. polecalbym jednak kupic cos lepszego, zeby nie przycinalo.

gut3k

Member
Zapewniam, że 1GB ramu ci nie wystarczy żeby nie bolały zęby od zgrzytania. Ogólnie to osoby z 1GB ramu mogą zapomnieć o spokojnej, przyjemnej rozgrywce, ba nawet o ZDATNEJ. 

Zapewnij sobie 2 GB ramu conajmniej DDR2 i na grafie żebyś miał chociaż te 256mb szybkiej pamięci. Ja miałem GDDR3 i było ekstra. 

Procek.. hmmmm 2,8GHz... cóz gdybyś miał 2 rdzenie po 2,8GHz to było by super. Ale ten do działania jak najbardziej wystarczy.

Szczerze mówiąc to ja mam 2 rdzenie po 2500, 2gb ramu DDR2 800, Nvidia GF 8600gts 256mb gddr3 i z patchem i włączonym Game Boosterem gra chodziłą na full detal bez ścinek. Gdybyś miał sprzęt coś pod to no to już G3 i potem G4 mógł byś się cieszyć.

Ogólnie rzecz biorąc dołóż RAM-u. Ale naprawdę polecam wymianę np. na 4GB DDR2 powyżej 1000mhz lub szyszych wtedy byś śmigał aż miło. To na dłuższą drogę opłacalne.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Szczerze mówiąc to ja mam 2 rdzenie po 2500, 2gb ramu DDR2 800, Nvidia GF 8600gts 256mb gddr3 i z patchem i włączonym Game Boosterem gra chodziłą na full detal bez ścinek. Gdybyś miał sprzęt coś pod to no to już G3 i potem G4 mógł byś się cieszyć.

Ogólnie rzecz biorąc dołóż RAM-u. Ale naprawdę polecam wymianę np. na 4GB DDR2 powyżej 1000mhz lub szyszych wtedy byś śmigał aż miło. To na dłuższą drogę opłacalne.
Mogłeś od razu napisać wymień cały komputer, jeżeli miałby zamontować te 4GB DDR2 to by musiał wymienić płytę główną, procesor i kartę graficzną. Więc proszę przemyśl co piszesz :). Na socket A najmocniejszy procesor jaki widziałem to Athlon 3200+ o taktowaniu 2.3 więc może to 2.5 się wyciągnie, ale cały czas będzie to jedno rdzeniowiec, chociaż dosyć wydajny jak na tą platformę. Radeon 2600 pro z tego co kojarzę ma DDR2 , ale na szczęście masz tam dużo pamięci będzie śmigało. Ramu dokupić 1GB i razem było by 1.5. Więcej nie jest potrzebne bo i tak komputer tego nie wykorzysta.

Najemnik@

Member
Ja mam viste i gram na jakimś 600 ramie na medium, wystarczy Tweak FX i Game Booster.
Najlepiej dokup 1 lub 2GB ramu (zależy od funduszy), procek polecam Inter Core Duo E2140 lub E2160 są to typowe procesory do podkręcania przykładowo z mojego E2140 2x1.6 podkręciłem do 2.6 i gra sie przyjemnie, rzadko tnie mi sie G3. No i jeśli masz xp to powinieneś wyciągnąć przyzwoite fpsy.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Jak on ma niby dokupić E2160 na AMD i do tego jeszcze socket A ? Kup jakiegoś Athlona na rdzeniu Barton, są drogie ale to najlepsze co znajdziesz na tą platformę.

Najemnik@

Member
Jak on ma niby dokupić E2160 na AMD i do tego jeszcze socket A ? Kup jakiegoś Athlona na rdzeniu Barton, są drogie ale to najlepsze co znajdziesz na tą platformę.

Chodzi o to ,ze najlepiej nową płyte główną na intela ;p

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Socket 775 to już przestarzała platforma, więc ja bym nie polecał jej nikomu, teraz króluje wśród intela i5 na 1156, jest jeszcze 1366 ale to na mocne i7 6-rdzeniowe. Sensowną Alternatywą będzie Socket AM3 i jakiś tani Athlonik z wysokim taktowaniem, w sam raz na Gothic 3.

Najemnik@

Member
Lepiej żeby dozbierał kase i kupił już coś przyzwoitego ,a taki core duo to nie jest złe rozwiązanie bez super chłodzenia można go spokojnie podkręcić do 2.6, może też odrazu kupić lepszy sprzęt i mieć z głowy na kilka dobrych lat. ;p

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Nie warto się pakować już w C2D , C2Q, i Dual Core, ponieważ jest to przestarzała technologia na starym sockecie, lepiej zainwestować więcej pieniędzy na 1156, albo mniej na AM3.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom