Gothic 3 - Big Problem Z Wydajnoscia

Status
Zamknięty.

oldi

New Member
Yo all. Po pierwsze podaje specyfikacje mojego rig'a a wiec:

-athlon x2 2ghz
-2 gb ram ddr2 800 dual channel
-gf 7800 gtx 256 mb
-dysk wd 16 mb cache

na czym polega istota mego problemu wiec, po pierwsze nie uwazam bym mial slaby sprzet na gothic'a 3, po drugie plynnosc a raczej jej brak kupilem gothic'a 3 wczoraj i po odpaleniu co widze fraps pokazuje 25 - 30 klatek czasem dobije do 40 ale czasem, sporadycznie, to chyba kpina ze strony piranha bytes rozumiem gdybym mial semprona albo gf 6600 i 512 ram ale na moim rig'a to juz przesada dodam ze gram w 1024/768 detale max aliasing off anistropic off w sterownikach ustawiona opcja "max wydajnosc" stery najnowsze.
Gdzies czytalem reklame gothic'a 3 a tam "pogromca obliviona" heh chyba w wyobrazni nawet konia nie ma , kod enginu to oni pisali chyba lekko wstawieni albo na chaju z tego co czytam na forum to kazdy tak ma swoja droga to watpie czy gdyby odpalic gothic 3 na superkompie w IBM to dalo sie w niego przyzwoicie pograc panowie z piranha bytes niech wracaja do szkoly a nie gry pisza, ta gra oblivionovi do piet nie dorasta ta co ja mowie do piet raczej do podeszw stop, dolanczam sie do slow tadeusza z hyper'a "gothic 3 to biedaczek, taki uposledzony on b chcial no ale nie moze" :D co innego oblivion on chce i moze!!! do g3 wyszlo kilka patchy i co one daja nic!!! Gothic 4 bedzie chyba wymagal 30 rdzeniowego procka 10 gb ram i karte graficzna "za szybka i za wsciekla" ktora bedzie musiala miec przynajmniej 5 gb swojej wlasnej pamieci a i tak bedzie chodzil 30 klatego.

artistic

Member
po pierwsze o G4 sie nie martw bo robi go inny zespol wiec raczej nie popelnia bledow poprzednikow... po drugie wedlug mnie gothic 3 jest dobra gra a jesli chodz i slowa Tadka to tez sie pod nimi podpisuje... gothic trzy niczym uposledzone dziecko stara sie ale nie moze ale nikt nie obwinia takiego dziecka za jago ulomnosc takie zostalo stworzone przez nature (w przypadku gothica mowa o panach z PB) ale czy przez jego ulomnosc kocha sie je mniej? no wlasnie... kocha sie je tak samo jak zdrowe i normalne dziecko (obliviona) wiec jesli jestes naprawde fanem tej seri to ciesz sie tym co masz i wierz ze kiedys wynajda lekarstwo na przypadlosc naszego malego chlopczyka... pozdrawiam :)

Aż sie popłakałem xD - szczur

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom