Gdzie Jest Kamień Przodków?

Status
Zamknięty.

Everon_92

Member
Był już temat o podobnej tematyce ale został zamknięty.

Po prawie 2 latach postanowiłem sobie przypomnieć G3,no i zrobiłem sobie taki mały maraton,ale niestety mam problem.
Mianowicie kiedy dochodzę do grobowca Angira spotykam Osmunda z klanu ognia który mówi że orkowie zatłukli jego kumpla,który miał przy sobie kamień przodków,no i proponuje żeby zaatakować orków i przebić się do szamana.No ale ja jak zwykle chciałem zrobić po swojemu i mając doświadczenie jak to sie walczy z jakimś innym Npc,to przeważnie próbuje ratować kolesia,na sobie niewiele się skupiając bo robią z gościa miazgę.No więc nie powiedziałem żebyśmy poszli szukać szamana,tylko sam poszedłem,wyciągałem kolejno orków i waliłem do nich z kuszy,a oni wyłazili i końca nie było widać,próbowałem ich zgubić ale rozleźli się po całej okolicy i nie szło ich wyminąć,więc wytłukłem tych co opuścili obozowisko i pokazała się informacja że zadanie udane,obozwisko zniszczone,orkowie wieją.Idę do tego Osmunda i mówię żebyśmy znaleźli tego szamana,on daje mi miksturę,po czym wyskakuje nowe zadanie"znajdź szamana"i "zabij szamana",a następnie oba zadania zakończone,mam je jako ukończone,a żadnego szamana nie zabijałem.Wie ktoś może czy mogę jakoś zakończyć zadanie z tymi kamieniami,tzn.gdzie mogę znaleźć tego szamana albo kamień czy już nie da rady??

PS.Wczytanie save nie jest możliwe bo zapisałem akurat na najstarszym.

Pozdroo

Elessar

Inkwizytor
Weteran
no to masz problem
jeśli naprawdę nie zabiłeś szamana i nigdzie nie ma jego ciała to straciłeś kamień :(
spenetruj jeszcze okolice, może gdzieś leży
a jak nie to jedynym wyjściem są kody

Karpielek

VIP
VIP
Z tym juz nic nie zrobisz Everon :( Tez tak zrobilem ze wybijalem po kolei orkow, poniewaz nie chcialem isc z Osmundem bo zawsze ginal. I jak zabilem wiekszasc orkow pojawilo sie, ze zadanie udane i wszyscy uciekaja. Szaman tez uciekl i nie ma kamienia. Dlatego na przyszlosc jak bedziesz gral biegnij od razu do szamana i zabij go. Wybij pozostalych i zabierz kamien.Jesli chcesz ukonczyc zadanie Moc przodkow pozostanie ci jedynie uzycie kodow ale niestety nie znam poniewaz nigdy nie gralem na kodach. Poszukaj gdzies, napewno znajdziesz :)

Everon_92

Member
Dzięki chłopaki tak też mi się wydawało:p.Co do kodów to jestem przeciwnikiem ale idąc za waszą radą chciałem spróbować,znalazłem kod na tej stronie ale niestety mam viste:( i plik .ini. nie chce się zapisać po zmianie testmode=false,na true,wywala mi error:(Da się coś na to poradzić??Wydaje mi się że raczej nie ale jak bym się mylił to proszę o poprawienie:D
A jeśli nie,to trudno jakoś będę musiał grać dalej bez zaliczonego questa:(

Elessar

Inkwizytor
Weteran
a czy ten plik ma zaznaczą opcję "tylko do odczytu" ?
jeśli tak to zmień, a jeśli nie i dalej wyskakuje error to musisz poszukać gotowego pliku
gdzieś na forum był link, ale nie moge znaleść :angry:
zrób to a jak nie podziała to będziemy kombinować dalej ;)
Pozdrawiam

Everon_92

Member
THX Ellessar,znalazłem ten plik na forum chociaż mogłem tylko ten co mam na dysku skopiować zmienić i wkleić i byłoby git.Taki prosty sposób,a ja na niego nie wpadłem :huh: aż sam się zastanawiam nad swoją głupotą :p

No i mam już kamień,tylko szkoda że dzięki kodom :( Ale innej opcji nie było,a chcę tym razem zrobić G3 w 110% bez pomijania questów ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom