Głupie Tibia

Status
Zamknięty.

Jedi

Caporegime
VIP
Na początku chciałbym powiedzieć że szanuje ludzi którzy grają w tibię, ale ich nie rozumiem ;[

Zresztą obczajcie to:
http://www.maxior.pl/film/67508/Smieszna_rozmowa

Mój komentarz jest chyba do tego zbędny, mozna tego typu ludzi [chodzi mi o dzieci neostrady które kradną konta, przedmioty etc.]
zapytać.

-Po co ci głowa?

I na to może być odpowiedź:

-Jem niom

Ale nie oszukujmy się, tacy ludzie nie są tylko w Tibii, to samo jest w wow'ie, silkroad, guild wars i innych grach online w których konta mogą mieć jaką kolwiek wartość, konta albo cd-key'e [w przypadku gier typu call of duty]

Tyle z mojej strony, komentujcie ;]

[#Temat ten zamieściłem w hobby bo nie ma tu rozmowy o grze, a raczej o ludziach]

Pozdro

Dark Shadows

Active Member
Gram w tibię ale nie o tym chciałem pisać.

Chodzi mi o rozmowę. Nie wiem co widzisz w niej dziwnego i czego w niej nie rozumiesz. Kradzież postaci w Tibii to to samo jakby cię oszukali na allegro. Gość miał pełne prawo iść z tym na policje. Poza tym wiem coś wiecej o tym (forum.tibia.pl) i postać tego gościa była co nieco warta.

Całe to chamstwo, debilstwo to w większości grach mmo wina młodych, głupich dzieciaków i to głównie z Polski. Niestety. <_<

Jedi

Caporegime
VIP
Rozumiem że konto w tibi może być wiele warte, ale nie dla mnie. Szczerze mówiąc ja nie dał bym za nic w tibie ani złotówki, chodź przyznaje że patrzę na to z perspektywy osoby ktora nioe gra w tibie i do tych co sądzą że ta gra jest żenująca.
Owszem jakiś szczyl okradł go, tylko dziwi mnie że 20 latek gra w taką gierkę, ja mam 17 lat a już powoli kończe grać w gry.
Po za tym nie bronię szczyla tylko 20 latka, natkną się na dziecko neostrady z key loggerem, szkoda że dn nie zawinął mu nic z konta, bo troche dziwnie by było przed sądem sprawa "kradzież zbroi i miecza + packa jakiegos tam" :p
No ale to moje zdanie i moja osobowość ;]

szczurek

Menda serowa
Weteran
Gra zawsze wywoływała u mnie napady śmiechu. Jak słucham na TSie kumpli którzy w to grają i przypominam sobie jak to wygląda to mnie zatyka. Ale nie o tym.
Takie "szczyle" tracą poczucie rzeczywistości. Świat wirtualny staje się ich drugim domem i dobra materialne, zdobyte w jakikolwiek sposób zaspokajają ich potrzeby. Jeszcze troche to sie wszystko na ulice przeniesie. Co z tego że to kradzież rzeczy nie materialnej. Kradzież wciąż jest zła.

Kacperex

KacŚpioszek
CYTAT(TACZKA @ 18-11-2007, 12:31) [snapback]158922[/snapback]
Ja tesh gram w tibie. Kiedyś miałem 170 lvl ale ukradli mi konto i teraz mencze 12 lvl.

Biedyny taczka jestęś :)

Co do całej tej akcji, to żal mi ludzi, którzy nie umieją nic osiągnąc i muszą kraść.
Na ogół sa to dzieci, które nie wiedzą co czynią, szkoda że kolesia, który ciężkim truden zdobył te itemki okradli, bo jest to bezczelność i chamstwo.
Ludzie myślą, że przez internet sa nietykalni.

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Może i wyda Wam sie to głupie, ale wg. mnie ten 20latek jest pieprzonym nałogowcem i materialistą... Sam grałem (no już z 2 miesiące jestem na odwyku :p ) w pewna grę przez internet w której też zostałem okradziony z kilku itemków (w sumie warte może były z 300,-). W pierwszej chwili miałem ochotę coś rozwalić, ale po kilku minutach stwierdziłem że to jest chore, przejmować się jakąś pojebaną grą przez internet i ludźmi którym sprawia radość okradanie innych. Gdybym chciał mógłbym zgłosić to na policje, ale po co ? Wlecę na komendę i powiem ze ukradli mi mieczyk i pierścionek w grze przez internet ? o_O, no sorry ale ja bym wyśmiał takiego gościa jak bym pracował w policji. W Japonii lub Chinach to może i przyjęli by zgłoszenie, ale w Polsce takich ludzi uważa się za nie do końca normalnych (patrz wiadomości w TV lub inne źródła). A robienie z tego takiego halo i dzwonienie do rodziców osoby która ukradła przedmiot też jest objawem istnego maniactwa...
Jak widzę znajomego który mając 22 lata siedzi przy laptopie i gra ciągle w gry przez internet to aż żal mi się go robi. A tego 20 latka który gra w Tibie to już całkowicie, niech chłopak dorośnie bo gra się raczej dla znajomych i dla zabawy, a nie dla itemów (w każdym razie ja tak robiłem).

Pewnie powiecie że tu chodzi o to że te dzieciaki okradły go, ale czy to pierwszy przypadek złodziejstwa ? Nie, zapewne też nie ostatni, tego wytępić się nie da i nawet wszechmogąca ( :lol: )policja nie pomoże.

Pozdro.

cesc

Member
Nie jest ona genialną grą, ale ma swój klimat i potrafi uzależnić. Dowodem jest na to choćby, pewne szokujące wydarzenie. Pewien chłopak gracz Tibii, zabił własną matkę, bo wyłączyła mu grę, gdy ten nabijał level(czy coś tam).
Przyznam się grałem w Tibie kilka razy, ale za każdym razem czuje obrzydzenie. Nie dość że świat gry pełen jest noobów, dzieci neo. Którzy na każdym kroku "ded", albo "masz prz**e" itp.
Sama gra nie jest interesująca, sama grafika potrafi zniechęcić, ale jak już się w kręcimy w klimat tej gry nie ma odwrotu. Wtedy pomoże jedynie lekarz...

CYTAT
tylko dziwi mnie że 20 latek gra w taką gierkę, ja mam 17 lat a już powoli kończe grać w gry.

Już minął czas, gdy gry uważało sie za przymioty dzieciństwa i niedojrzałości. Fakt Tibia... którą skomentowac mogę tylko tak: (...)... i to w sumie nie przez grafikę, czy to całe 2d ale przez ludzi, którzy w to grają... banda dzieci wrzeszczących: "kurwa, chuju, masz przejebane, pomuc" itd. Tak wygląda Tibia z mojej perspektywy, raz probowałem jej ale no cóż... MMO to przede wszystkim ludzie i to nie ważne w jakiej grze się zbiorą. Istotą tej gry jest zabawa z ludźmi i przez ludzi... ale jak patrze na takich gówniarzy opierdalających konta to tracę wiarę w senes i przeznaczenie tychże gier. Mimo wszystko podziwiam tego 20 latka. Gośc nie walczy o swoje dlatego, że jest od gry uzależniony ale moim zdaniem dlatego, że zdobycie tego co miał kosztowało go jak i jego znajomych(bo nie oszukujmy się przy zdobywaniu sprzętu, który jest niezwykle cenny nie obejdzie się bez pomocy, najczęściej przyjaciół nie ważne jakie to by MMO nie było...) dużo wysiłku i pracy. Sam coś o tym wiem bo gram w L2 i to postacią, która sama nie przeżyje praktycznie(choc przyznac muszę, że klimatyczna i ciekawa-Overlord)i to co mam(czyt. sprzęt) to owoc pracy moich znajomych i mnie. I naprawdę było by mi żal gdyby ktoś mi to tak podpierdolił... już nie tylko, że straciłem coś o jakiejś wartości ale to, że owoc pracy przyjaciół i mój poszedł w pizdu... W MMO nie można grac tylko po to żeby sobie pograc... tu chodzi o współgrę z innymi... prawda w L2 spotykam się z takimi co im się wydaje, że grają w single playera i żal mi ich straconego czasu. Bo ja w takiej grze nie widzę radości ani niczego przyjemnego. A to, że 20 lat i gra... no cóż podam takich parę przykładów... Były clanleader - 48 lat, jeden cały klan to praktycznie sami ludzie z średnią wieku ponad 22 lata mający rodziny, pracę i wiele innych zainteresowań(właśnie ten klan zorganizował raz zjazd w realu) fakt jest wiele młodzieży i "dzieciaczków" ale oni są marnymi zawodnikami... dlaczego? przede wszystkim na takich nie zawsze można liczyc...

Dark Shadows

Active Member
CYTAT
Pewien chłopak gracz Tibii, zabił własną matkę, bo wyłączyła mu grę, gdy ten nabijał level(czy coś tam).

Oto jak działa plotka. Nie zabił tylko pobił.

Tak do wyjaśnienia:

CYTAT
tylko dziwi mnie że 20 latek gra w taką gierkę, ja mam 17 lat a już powoli kończe grać w gry.

Mój ojciec ma 43 lata. Też gra w najróżniejsze gry. To źle? Poza tym co znaczy "taka gra"? Gra jak każda inna. ;)

CYTAT
policja nie pomoże.

Ale też nie zaskodzi.

Poza tym świat się zmienia i prawo też. Prawo obejmuje teraz też coś takiego jak kradzież mienia wirtualnego, czy coś takiego. Skoro za kradzież na allegro można beknąć to za to tak samo.

Co do samego gościa:

Gość grał już w to sporo czasu. Włożył w swoją postać wiele wysiłku. Nie pamiętam na ile ocenił postać ale chyba coś koło 500-1000 zł z całym wyposażeniem. Ja bym od razu pojechał na policje i się nie bawił z bachorami. On i tak zachował spokój.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Kiedyś, gdy nic prócz Tibii nie chodziło to sobie czasami przypykałem no i grałem, ale teraz to dla mnie ścierwo. Żal mi dzieci, które grają w Tibię. Nie dość, że jeszcze pisać ni umieją, to w tibię analfabeci grają. Polecam Wam wpisać na Nonsenopedii "Tibia". Fajna sprawa. Mój kolega, który gra w Tibię, ma samie laski i dwóje, czasami do szkoły nie przychodzi bo grać mu się chce zamiast klasówkę pisać, analfabeta z niego, i taki drobny jest jakby przez tibie nie miał czasu zjeść nic innego niż zapiekanka w szkole lub czasami pizza po niej...

Dark Shadows

Active Member
Oczywiście są takie przypadki. Ale nie można oceniać wszystkich graczy przez pryzmat innych. Racja, że polacy to prawie najgorszy naród w Tibii, ale niektórzy lubią w to grać, umieją w to grać i zachowują się normalnie. Ja grałem, gram i może będę grać. A jakoś dobrze się ucze i nie pada mi na mózg. ;)

Pozdrawiam.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Tu się zgadzam i cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze. Ale jedno mnie trapi: jak to można wydać 100zł na jakieś badziewne konto premium? Mój kolega ma takie, a jak mu się skończy to nowe kupuje... maniak...

Corvet

Member
Dobre pytanie. W każdym razie mam w klasie kolesia który jest tibiomaniakiem, kupuje tylko na wakacje tego PACC(chyba tak to sie nazywa). Spytałem go kiedyś poco mu premium. To mi odpowiedział coś w tym stylu. " Bo wtedy łatwiej mi expić, moge lepiej wyglądać(ja tam różnicy nie widze między pacc a nie pacc, i tak poaskudnie wygląda). Ale koleś jest troche tępawy więc zapytałem innego, żeby mieć porównanie. Z kolei ten drugi powiedział mi że chciał te bezsensownie sciągniete mega w 23MB.
Tibijczyków chyba nigdy nie zrozumiem.

Dark Shadows

Active Member
CYTAT
Tu się zgadzam i cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze. Ale jedno mnie trapi: jak to można wydać 100zł na jakieś badziewne konto premium? Mój kolega ma takie, a jak mu się skończy to nowe kupuje... maniak...

A jak można wydać 100 zł na na przykład Gothica 3? Konto premium to coś jak gra tylko, że przez online są ją dostaje. Facc to coś jak demo, a pacc to coś jak prawdziwa gra. Pewnie zdziwi cię to, że porównuje G3 do Tibii. Ale co człowiek to inny gust. Wiec ty wydasz 100 zł na G3 a ktoś inny wyda na Tibie. Każdy zadowolony. ;)

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Ty nie bluźnij tutaj. Ja wolałbym wydać 1000zł na G3 niż 1 zł na tibie. Dla mnie ta gra jest z innej epoki (Kamień łupany). Jak można się nią zachwycać i w dodatku olewać całe życie żeby tylko w nią grać bez przerwy. To jest Chore i na to nie ma lekarstwa.

Wismerin120

Zastępca Przywódcy Leśników
CYTAT
Może i wyda Wam sie to głupie, ale wg. mnie ten 20latek jest pieprzonym nałogowcem i materialistą...

Tu się z tobą nie zgodzę. Wyobraź sobie studenta, któremu brakuję kasy, miał on konto w tibi i dość dobrze rozwiniętą postać. Na allegro ceny złota czy itemków są naprawdę po korzystnych cenach. No i taki koleś mógłby spokojnie sobie zarobić troszkę pieniędzy a przy okazji się odprężyć.
Tego 20-latka naprawdę rozumiem bo co jak co, ale 1000 zł ulicą nie chodzi. Najpewniej dużo się namęczył aby zdobyć cały ten eq no i jakiś 14-latek Ci to kradnie. Na pewno byś nie był zadowolony. Jest to kradzież a lamus, który go okradł to zwykły złodziej.

CYTAT
Kiedyś, gdy nic prócz Tibii nie chodziło to sobie czasami przypykałem no i grałem, ale teraz to dla mnie ścierwo. Żal mi dzieci, które grają w Tibię. Nie dość, że jeszcze pisać ni umieją, to w tibię analfabeci grają. Polecam Wam wpisać na Nonsenopedii "Tibia". Fajna sprawa. Mój kolega, który gra w Tibię, ma samie laski i dwóje, czasami do szkoły nie przychodzi bo grać mu się chce zamiast klasówkę pisać, analfabeta z niego, i taki drobny jest jakby przez tibie nie miał czasu zjeść nic innego niż zapiekanka w szkole lub czasami pizza po niej...

To już zależy od człowieka. Ci co tylko grają i grają to ludzie ze słabą psychiką którymi można łatwo manipulować i mogę się założyć, że nie tylko tibia może ich wciągnąć ale wiele innych gier.

Dzieci neo, które kradną itemki z różnych gier to po prostu noobki nie umiejące grać chcące zdobyć super przedmioty kosztem innych. takie coś trzeba tępić zawsze i wszędzie...

CYTAT
Ty nie bluźnij tutaj. Ja wolałbym wydać 1000zł na G3 niż 1 zł na tibie. Dla mnie ta gra jest z innej epoki (Kamień łupany). Jak można się nią zachwycać i w dodatku olewać całe życie żeby tylko w nią grać bez przerwy. To jest Chore i na to nie ma lekarstwa.

W gothica możesz grać przez pół roku i w końcu Ci się znudzi bo ile razy można przechodzić jedną fabułę?
A w tibi możesz iść na coraz to lepsze potworki, cipsoft aktualizuje mapy dodając nowe lokację, potworki itp. Żeby tibię polubić trzeba pograć w nią jakąś godzinę i zmienisz zdanie na jej temat.
Gdy zobaczyłem jak bracik gra w tibię miałem identyczne podejście, ale gdy się wgrałem zauważyłem, że tibia ma naprawdę super klimat.
Nie grałem jednak długo bo nie odpowiadała mi ilość nobków (najczęściej byli to Polacy <_<) na serverach. Po prostu PK strasznie obrzydzają grę...

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Grałem w Tibie ze 4 godziny i wcale mnie nie wciągneła. Zmuszałem się do gry bo myślalem że się wciągne ale nie. Jak byl ktos z kim mozna bylo pogadać to mogla byc ale jak chodzisz sam to mnie to nudzi

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
A ja powiem, że jest różnica jak wydać 100zł na GIII a na PACC do Tibii:

G3 to rozbudowana gra, piękna, dobra fabuła i klimat. A PACC do Tibii co zmienia? Poza tym, że inny wygląd (jedno i drugie wielki pixel) i inne itemy (wielka podnieta) to te konto prawie nic nie daje. Wolałbym mieć 100zł w kieszeni niż grać w Tibię za jakimiś itemami dobrymi (które mogą ukraść jak w tej rozmowie) i wyglądać inaczej niż zwykle.
Tylko mi nie wyskakujcie, że konto w Tibii mogę sprzedać za większą wartość. Uzależnię się w trakcie i co? :p

bnfanx

Member
Prawda jest jedna i nic, bądź nikt już tego nie zmieni.
Pozwolę sobie przytoczyć tutaj pewien skrawek artykułu o newbie z Nonsensopedii :
CYTAT
99,69% graczy w Tibię jest noobami, z czego 99,9% jest z pochodzenia Brazylijczykiem lub Meksykaninem, 0,9% stanowią inne kraje, a 0,1% jest niezidentyfikowanymi dziećmi neo. Jak rozpoznać nooba? Stoi na rynku krzycząc Fri itanz blz, Pie or dje, HUNTED!!1!!1, oneoneoneone1!11!11!!Dasz Cos?wiem co to tp ale ci nie dam'

Dalszy komentarz jest zbędny.
I tutaj w ten skład 99,69 % wchodzi ten czternastolatek, a dwudziestolatek jest tą najmniejszą częścią ludu w Tibi o której w.w tekście nie wspomniano- czyli kimś normalnym.

Pójście na policję? No Commento.

Dark Shadows

Active Member
CYTAT
A ja powiem, że jest różnica jak wydać 100zł na GIII a na PACC do Tibii:

G3 to rozbudowana gra, piękna, dobra fabuła i klimat. A PACC do Tibii co zmienia? Poza tym, że inny wygląd (jedno i drugie wielki pixel) i inne itemy (wielka podnieta) to te konto prawie nic nie daje. Wolałbym mieć 100zł w kieszeni niż grać w Tibię za jakimiś itemami dobrymi (które mogą ukraść jak w tej rozmowie) i wyglądać inaczej niż zwykle.
Tylko mi nie wyskakujcie, że konto w Tibii mogę sprzedać za większą wartość. Uzależnię się w trakcie i co?

Ależ nie ma. Gothic 3 to gra i Tibia to gra. Fan tibii pewnie uważa, że G3 to szit, a fan G3, że tibia to szit.

CYTAT

Dla ciebie. A dla innych G3 może być szitem i wolą sobie zagrać w Tibie z klimatyczną grafiką 2D z elementami 3D. Zrozum, że to co ty byś zrobił nie zrobi każdy. Każdy ma inne zdanie i woli to a nie tamto.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom