Górnicza Dolina

kaczka

Dziedzictwo Leader
Co wam sie ludziska podoba w górniczej dolinie??? Mnie naprzykład urzekło to , że jak sie tam wbiłem to nawet całkiem ładnie to wszystko wyglądało po ataku smoków, jak na taką grafike to ładnie ludzie zrobili, natomiast nie podoba mi sie to ze orkowie (tak samo jak w g1) artakuja na pałe wszyscy naraz i czasem to jest bardzo wnerwiające, ale da sie z tego wybrnąc . Ja ich pojedynczo czy podqojnie wyciogam.

Dzyl

El Principe
Ja gdy grałem w G2 to gdy 1 raz wszedłem do GD to bardzo się zdziwiłem, a zarazem zawiodłem.
W G1 GD jest ładna i pełna życia, a w G2 szara,dzika oraz bardzo niebezpieczna.Twórcą widocznie nie chciało się robić od nowa GD bo jedynie ją przerobili i zmniejszyli bo brakuje niektórych miejsc z G1.
Ogólnie cała GD w G2 mi się nie podoba.Ma taki swój niebezpieczny i mroczny klimat ale wygląda tragicznie i wszędzie orkowie.

damiannowak

Member
Górnicza dolina to największy atut Gothica 2. Jedyne miejsce które na długo zapadło mi w pamięci. Idealny, wrogi klimat oraz przekonanie że za chwile zostaniemy przekąską byle ścierwa. Kraina całkowicie wyzuta z cukierkowatości, jaką napotkaliśmy w khornis. Jednak autorzy mogli jeszcze coś wykrzesać z tego świetnego klimatu, a tak skończyło się na 2 krótkich rozdziałach (No może 4 był dłuższy'0.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
HeH w gothic 1 była piękna a w G2 taka szara, ponura nie podoba mi się jak by były jeszcze te tereny za palisadą i trochu więcej zieleni chociaż ciupkę. To taka odwrócona strona koloni karnej Ale rozśmieszyło mnie tam jedno... w gothic 1 orkowie byli tylko w jednej części górniczej doliny a teraz są wszędzie oprócz tam XD może tam ze trzech orków ale tylko przy tym jakby przejściu co w jedynce stali strażnicy

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Górnicza Dolina w G2 jak dla mnie wygląda bardzo fajnie. Te wszystkie ponure kolory i spustoszenie doskonale oddają klimat i nastrój, jaki panuje w Dolinie, zagrożonej atakami orków i smoków. Jak napisał Damianx, jest to największy atut 2 części sagi.
Kolonia Karna zawsze była dzika i niebezpieczna, ale po upadku bariery stała się jeszcze gorsza. Nigdy nie wiadomo skąd wyskoczy jakiś zwierz czy ork.
CYTAT
Twórcą widocznie nie chciało się robić od nowa GD bo jedynie ją przerobili i zmniejszyli bo brakuje niektórych miejsc z G1.

A po co mieli robić ja od nowa, skoro jest to ta sama Górnicza Dolina co w części 1? Wystarczyło ją trochę przemalować, nałożyć tekstury, trochę zniszczyć i tyle. A została zmniejszona, bo nie było sensu, żeby udostępniać cały jej obszar. Tyle co jest w grze, całkowicie moim zdaniem wystarcza ;)

Bury_Zenek

Rycerz Wody
CYTAT
A po co mieli robić ja od nowa, skoro jest to ta sama Górnicza Dolina co w części 1? Wystarczyło ją trochę przemalować, nałożyć tekstury, trochę zniszczyć i tyle. A została zmniejszona, bo nie było sensu, żeby udostępniać cały jej obszar. Tyle co jest w grze, całkowicie moim zdaniem wystarcza wink.gif

Ale najlepiej by było powiększyć GD po to aby dać miejsca dla smoka błotnego.
poco zrobili nowe bagna to trochę lipnie zrobili mogli tam gdzie był obóz bractwa

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Niom, troche żałuje, że nie zrobili ruin obozu bractwa. Wyobracie sobie, Bezi tam przychodzi, i wyskakuje na niego zza
rogu kilkunastu poszukiwaczy, i tam żeczywiście mógł by być bagienny smok, a smoki tak wgl to mogłyby sie pojawiać dopiero na 4 rozdział, bo to można zabłądzić i 2 rozdziale wpaść na smoka, wie że mało to możliwe bo kto sobie poradzi z jaszczuro ludźmi na 20 levie, ale nigdy nic nie wiadomo.

Potak

Member
GD jest prawie idealnie stworzona co do treści i przekazu co się stało podczas nalotów Smoków i ataku Okrów ;> Mroczna, niebezpieczna, tajemnicza, pełna zła ;] O to w tym chodzi, klimat super dopasowany, bo wkońcu wojna, wojna to zniszczenie, czarne kolory :) Więc nie wiem skąd komentarze, że jest za ciemna itd ;> A miało być różowo ? ;) Wystarczy, że tereny wokół Khorinis są zielone, kolorowe :) Jedyne co brakuje w GD i co mogłoby być to troszke więcej miejsca, obóz sekty tak jak powyżej pisaliście ;) Bo z Bagiennym smokiem i jego lokacją, to troche naściemniali ;) I brakuje oczywiscie, jak to w każdej częsci Gothica jakiejkolwiek bitwy, potyczki z Orkami ... Ale to całkiem odmienny temat :D Bezi wkońcu jest wybrańcem Innosa, ma tatoo na plecach "Wujek samo ZłO" i ownuj3 w pojedynkę wszystkich Orków :eek: :)

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Mnie podobał się zamek w którym okopali się Paladyni;)Zrobili remonty i jakieś przeróbki(szkoda że z Pierścienia zewnętrznego Starego Obozu zostało kilka spalonych desek wystających z podłogi jakiejś chaty :D).Kolejną rzeczą która mi się podobała są kolory.Są dopasowane do tego co się tam stało. Ale nie podobało mi się to że orkowie byli tylko wokół zamku...przy obozach kopaczy i gniazdach smoków ich nie było a orkami smoki dowodziły z tego co zrozumiałem z rozmowy z Xardasem na początku gry:)

Gorn4

Member
dla mnie GD sie podoba, chodzenie po tych miejscach które kiedyś lubiłem uważałem za bezpieczne no i oczywiście zielone, a po powrocie spustoszone, ciemne i niebezpieczne. PB doskonale to wymyśliło, chodzi sie po takim niebezpiecznym, brzydkim terenie, a kiedy wracasz do Khorinis od razu jest miło, przytulnie i takie tam :p

Kraver Lynch

Weteran
Weteran
Redakcja
Górnicza Dolina przedstawia to, co w Gothic jest najlepsze. Mrok, strach, niebezpieczeństwo.

Podróż między kopalniami, zwiady. Ożywianie dawnych wspomnień.

Życie nie jest łatwe. Trzeba troche pomyślec, nim zrobi się choc dwa kroki naprzód.

Jak Potak wcześniej stwierdził trwa wojna. W Górniczej Dolinie zbiera się armia orków pod przywódcem smoków. Paladyni wybici do nogi. W okół rozpościera się niegościnny klimat, przegnite drzewa i martwe zwierzęta.

Po prostu, Piranha Bytes świetnie się spisała.

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Dokładnie. Niesamowity klimat "nowej" Górniczej Doliny powala na kolana. Gdy tam wszedłem w drugim rozdziale i potem musiałem jeszcze po niej biegać i wykonywać zadania czułem ciągle jakieś niebezpieczeństwo i wrogość. Z każdego zakamarka mógł wyskoczyć na Beziego ork albo inne szkaradztwo. Po prostu doskonała robota ludzi z PB :)

longownica

New Member
Nie wiem co napisać ale po prostu świetne!!! Jedyne co można byłoby zmienić to lokalizacja błotnistego smoka, jeśli ma być jakaś palisada to za nią orkowie a nie jakaś stara tablica :) o i może jeszcze nie już nic bo jest poprostu super a zwłaszcza klimat który się czuje po długiej grze w G1 jak sie widzi takie coś to się wygląda tak: :wow: Ale bardzo realistyczne bo naprawdę sprawia wrażenie miejsca obcego wrogiego tajemniczego i złego i widać że tam naprawde sie działy straszne rzeczy a najlepiej porównać wychodziąc jedynie przez bramę na przełęczy jak szary świat zamienia się na tętniące życiem kolory poprostu :lolface:

Kamil96p

Member
Tak jak w G3 jest Myrtana i Nordmar, tak w G2 są piękne , tętniące życiem tereny Khorinis i zniszczona, pełna ponurej atmosfery Górnicza Dolina . Twórcy doskonale odwzorowali wygląd górniczej doliny po ataku smoków i widać wyraźne różnice co i jak się zmieniło. Gdy wchodzi się do tej spustoszonej doliny można odczuć wyraźną zmianę nastroju, chociaż nie za bardzo lubię taki ponury, szary świat i bardziej spodobała mi się Górnicza Dolina z G1 .

Randal

Banned
W Górniczej Dolinie spodobały mi się trzy rzeczy a mianowicie:
-Zamek w którym okopali sie Palladyni.
-Smoki
-Mroczny Klimat

Mówią inaczej spodobały mi się wszystkie ,,ulepszenia" dodane do Górniczej Doliny w Gothic 2.

Nie spodobało mi się natomiast to że zmniejszono ją trochę o pare miejsc .
Można było dodać pare miejsc na miejsce tych usuniętych.

kaczka

Dziedzictwo Leader
Dopisze się jeszcze do swojego postu napisanego 2 lata temu xD ;D Już i tak odkopany, więc chyba nie problem.

Mnie rozbroił fakt, że wszyscy paladyni, łowcy smoków i Bóg wie kto jeszcze mówili, jakie to za palisadą wielkie armie orków są... w rzeczywistości jest tam "Pole, pole, łyse pole, ale mom już plon" ;D Na szczęście kaczusce się nudzi i robi za palisadą miasto orków xD

Cedric

GołoWąs
Mnie właśnie brakowało tylko obozu bractwa w 2.
Mogliby tam dać poszukiwaczy albo sekciarzy zombiaków .
I dodać tam mgłę zieloną ,żeby było bardziej realistycznie niż w 1

Na szczęście kaczusce się nudzi i robi za palisadą miasto orków xD
Powstało coś na kształt moda o tym
Caesum z theModders dodał zrobił praktycznie taką górniczą dolinę jaka była w jedynce tylko z teksturami z 2

Hadler

Member
Górnicza Dolina w G2, jest zrobiona tak jak powinna być zrobiona. Ze średnio spokojnej kolonii (Gothic 1), zmieniła się na pełną niebezpieczeństw górniczą dolinę (Gothic 2). Chociaż szczerze mówiąc brakuje mi jakiegoś wątku związanego z Obozem Bractwa, np. Przychodzimy tam i spotykamy, jednego z wyższyż strażników świątynnych, którzy udają sprzymierzeńców, a tak naprawdę są kierowani przez bagiennego smoka (apropo, mogliby wprowadzić takie wątki, do wszystkich smoków ;p ). Poza tym, bez sensu jest to, że orkowie są wszędzie tylko nie tam, gdzie prowadzone są wykopaliska (kopalnie) i dopiero w 4 rozdziale, orkowie zaczynają myśleć i pozbywają się tych (śmiesznych) ekip górników... Ale się rozpisałem ;p i odbiegłem od tematu. Wracając, Górnicza Dolina oddaje klimat tej gry i (poza wymienionymi rzeczami) nic bym w niej nie zmienił.
Pozdrawiam, Hadler : )

kubak114

New Member
Najgorsze było odgrodzenie Obozu Bractwa który podobał mi się w jedynce. Wkurzały mnie też stada orków.

Hyper001

New Member
Mi natomiast podobał się filmik zaraz po wejściu... i to " O cholera!"... Coś pięknego :)

Do góry Bottom