Forumowe Konstalacje

Vampek

Weteran
Weteran
Tym razem odpuściłem sobie opowieści, a postanowiłem się skupić na definicjach. Czy żartobliwa, czy w pełni oddająca nastrój forum, do tego już dojdźcie sami...

Każdy z nas ma swój Znak Zodiaku, to jest wiadome. Ale czy na to, co piszemy, też wpływają gwiazdy? Może, choć zapwne zupełnie inne...

Konstalacja Mroczny Jeździec

Urodzeni pod tym znakiem są bezwzględni wobec spammerów. Gdyby tak podliczyć ich posty, z 50% opierało by się na pisaniu raportów i upomnień. Dość popularny wśród modów, powszechny w środowisku adminów.

Znak Złego Boga

Bezwzględny. Nabiera mocy w obliczu podniesienia statusu do Moderatora. Wtedy to przejawia swą mroczną naturę i kosi. Bezwzględnie. Stare przyjaźnie albo się nie liczą, albo zostają spychane w otchłań świadomością, że "on postąpił wprew regulaminowi!!!"

Skryba

Mało pisze, najczęściej opowieści. Z tegoż powodu jest mało popularny na całym forum.

Imprezowicz

Off-Topic to jego żywioł. Zakłada masę tematów, najczęściej humorystycznych, gdzie prowadzi gorące dyskusje. Najczęściej o innych grach, serwisach, czy userach.

Gothicowiec Właściwy

Guru. Obeznany z tematem, często odwiedza działy Pomocy, bynajmniej nie z powodu kłopotów, lecz z zamiarem ich rozwiązania. Zakłada wiele ciekawych tematów (o Gothicu oczywiście), jest powszechnie znany i lubiany.

"Non-OffTop Please"

"MY TU GADAMY O FABULE, NIE O WYMAGANIACH SPRZĘTOWYCH!!!". Nie cierpi żadnego zbaczania z tematu. Zwykle nie ma uprawnień moda, a jak ma, to znak, że nowi nie mają tu czego szukać, a starzy stażem userzy mogą się wynosić...

Spammer Naczelny

"Tak" "Nie" "Sorry" "Według mnie- nie". I już ma 4 posty. Jego wypowiedzi ograniczają się do jedynie kilku słów. Dodatkowo, taki wytrwały, że odpowie w każdym temacie, nawet, jeśli ten został założony w okresie świetności G1. Po jednym dniu ma z 50 postów, po dwóch- 3 ostrzeżenia, po tygodniu- od 5 dni narzeka na bana:)

Wrzód

Patrz wyżej, z tym, że ten ma jeszcze PRETENSJE do adminów. Tworzy setki tematów jako Gość z żalem "dlaczego mnie wywaliliście?!?!?", a na GG gada z każdym, kto się nawinie i jest z forum. Wkurzający gość.

Obrażony

Kontynuując powyższy wątek, osobnik ten, choćby w swych dziesiątkach postów był nawet miły, po banie zaś bluzga tak, że uszy więdną...

TwoŻyciel

Uwielbia tworzyć mnóstwo nowych topiców, nawet, jeśli było na ten sam temat już dziesiątki. Znakiem rozpoznawczym jest także mocno alternatywna ortografia.

Nieprzytomny Zapytaniec

Odwrotnie do Gothicowca Właściwego, ten ma masę pytań odnośnie gry. Cóż, jedni żyją z drugich... Osobnicy ci także odznaczają się faktem, że tworzone przez nich tematy mają nazwę zupełnie nic nie mówiącą ("POMOCY" nie wystarcza, wypada jeszcze opisać, czego się chce!), nie zważają także na to, że pod ich tematem jest właściwie taki sam. Zwykle występuje pod postacią Gościa.

Dyslektyk

"Sory za błendy ale jezdem dyzlektygiem i nie hciało mi sie ih poprawiać"- ten cytat mówi wszystko. Panowie, pisanie na forum zobowiązuje do pisania W MIARĘ poprawnego!

Jeśli zaś macie podobne przykłady, zapraszam:)

GaNdi

Weteran
Weteran
hehe, ja być "Gothicowiec właściwy" lub "Off topic man" bo lubię pisać opy
biggrin.gif

Rumbler

Member
biggrin.gif
przedni tekst :] po prostu oddaje niemal każdy charakter forumowiczów i każdy może się tu odnaleźć. Widzę w sobie elementy zarówno "Gothicowca właściwego" (oprócz tego że jest powszechnie lubiany, itp) oraz "Konstelacji Mrocznego Jeźdźca" po pierwsze dlatego, że fajna nazwa i dosyć dobrze do mnie pasuje :], a po drugie kiedyś dosyć ostro nalatywałem na ludzi odchodzących od regulaminu (dwa posty = ciągłe upominanie) Teraz jednak to oddala się ode mnie, jednak jakiejś postawy mi tu brakuje... gdy tylko wymyślę to natychmiast powiem :]

Vampek

Weteran
Weteran
Następne:

Bohater

Tak się wczuwa w kilmat gry, że nawet za xywkę ma "Xardas", "Saturas", czy inną. Oczywiście obowiązkowo avatar z logiem gry, bądź screenem postaci!

Nieudacznik

Próbuje być duszą towarzystwa, tylko nie za bardzo mu się to udaje. Popiera różnych userów, czasem nawet pisze do nich na gg i... nic. Może ma to związek z jego statsiarstwem?

Niby-Admin

Zachowuje się jak Administrator. Pisze różne topici o treści "tu możecie pisać swe odczucia na temat Gothica", "tu możecie pisać, jakie są wasze ulubione postacie". No, może takie numery przeszłyby na początku, gdzie to każdy post jest świętością, ale nie mo kilku latach rozwoju...

Gothi

Pain Donkey
Weteran
OOO!!! Niby-Admin jest najbardziej upierdliwy i bardzo dobrze, że został uwzględniony, ponieważ ostatnio sie cholerstwo mnoży
smile.gif
Powinni być dumni, że zostali wymienieni w tym spisie.

A po za tym ogólnie spoko text.

wosio

Member
no bardzo fainie zastanawiam sje co od mnje naibardzjej pasóje???????????????????????????????????????????
Cy to morze spamer, dysglegtyg, gotikowiec wlascjwy, cy któs innnnny?????????????????????????????????????

Bo ia ódzielam sje na foróm i napisalem wiersz, i pomoglem innnnnym no i ocywiscie nje spamóje i nikdy do nikgo nje mjalem pretensjj.

Ten post to jeden wielki <joke>

ozi

Athlete
Weteran
Wosio ty jestes dyslektyk (żart, hehehehehe...
tongue.gif
) :!: :!: :!:

Vampek

Weteran
Weteran
Wosio, jedna uwaga- te twoje "???????" zbyt wychodzą na prawo, forum staje się nieczytelne.

A jeśli już, to coś na pograniczu ze Skrybą i Imprezowiczem.

Ice_ReVeNanT

Member
Bardzo trafne opisy :]
Mam nadzieje że mnie też sklasyfikowałeś, ponieważjestem szalenie ciekaw jaki mam charakter na forum
biggrin.gif

Świrus

Ginekolog (Przywódca zbójów)
no a ja jestem pomiędzy Gothicowcem właciwym, a nieprzytomnym zapytańcem
tongue.gif
.....ale te inprezowicz kojarzy mi się ze striptizem........chyba za dużo glądałęm tego Jackassa
biggrin.gif

ale bardzo fajny tekst

Vampek

Weteran
Weteran
I... 3 odsłona!

Zmora

Koszmar. Kwintesencja spammerstwa. Miał dziesiątki tysięcy postów, zanim adminowi udało się go usunąć, wiele razy powracał. Przez takich jak ten Clone nie śpi po nocach.

Pod tym znakiem urodzeni są między innymi:
-Dawid
-Maly

EDIT: I jeszcze mały upgrade 3.1...

(Wy)Krzyknik

Każdego posta musi zakończyć co najmniej 20 wykrzyknikami, jakby ogłaszał Dobrą Nowinę, a przez to jego post miałby być bardziej dostrzegalny...

Smiles:)

laugh.gif
8)
tongue.gif
:shock:
biggrin.gif
smile.gif
ohmy.gif
i jeszcze :twisted: :wink:

I tym oto humorystycznym akcentem user z pod tego znaku kończy każdą wypowiedź, jakby powiedział coś niesamowicie śmiesznego.

laugh.gif
8)
laugh.gif
8)
laugh.gif
8)
laugh.gif

Rumbler

Member
Kolekcjoner

Jak taką osobę określić, człowiek któremu najwyraźniej nie zależy na tym, aby być lubianym userem. Co kolekcjonuje? Wrogów, doprowadzając do białej gorączki starych wyjadaczy, wprost dziwnymi i niezbyt przemyślanymi postami. Kolekcjonuje również ostrzeżenia, nie wynosi z tego żadnych nowych doświadczeń i można by powiedzieć, że nawet się tym szczyci.

Plagiator

Chyba wiadomo, umieszcza nieswoje opowiadania, screeny i inne dzieła podając się za ich autora, chociaż przeważnie tych opowiadań nawet nie czytał.

Plagiator Pospolity

Ten natomiast, powiela po raz setny odpowiedź, która do tematu nic nowego nie wnosi, np. "Idź do gospody", na co P.P. "Musisz iść do gospody" lub nawet bardziej perfidnie "Jak mój poprzednik uważam, że musisz iść do gospody". Łączy go bliskie pokrewieństwo ze Spammerem Naczelnym i nieco luźniejsze związki z Plagiatorem.

Fanatyk

Urodzeni pod tym szczególnym znakiem wyróżniają się istnym uzależnieniem od różnego typu forów. Przesiadują na kilku, kilkunastu lub nawet kilkudziesięciu. Nieraz są Moderatorami lub nawet Adminami przynajmniej na kilku z nich. Zdanie innych userów o nich jest dość dobre. Ich cechą szczególną jest to, że każdą wolną chwilę spędzają na czytaniu wszystkich nowych postów, tematów niekoniecznie na nie odpowiadając. Nieraz przez swoje uzależnienie mają problemy ze szkołą i nauką.

Vampek

Weteran
Weteran
Podwójna Osobowość

Pisze na forum. Cierpliwie odpowiada w każdym temacie, nawet, jeśli był założony rok temu, a ostatni post zjawił się 2 lata wcześniej. Jednak, w końcu znużony, dlaczego to o 2 w nocy nikt nie odpisuje na jego posta... powiela się. Rejestracja na nowo i już! Odpowiada 2 profilem, 1 komentuje 2, itd. itp.

PingPongowiec

Jego zasada pisania ogranicza się do jak najszybszych odpowiedzi. Najpierw pisze. Czeka, ciągle odświeżając forum... gdy ktoś odpowie, natychmiast odpisuje. Jeśli ma dość duże szczęście, tamta osoba znowu odpisuje... W końcu wygląda to tak: pytanie-odpowiedź-podziękowanie-odparcie-sugestia-re-kontra-re-kontra...

Śpiąca Królewna

Najczęściej osoby z modemem, lub bez połączenia w domu. Rejestruje się, pisze w kilkunastu tematach, po czym... na parę tygodni można o nim zapomnieć. Aż wreszcie, znowu... pisze. Najlepsze, gdy go się zbanuje, dopiero za tydzień wysyła mail-bombę z pretensjami:)

Nowicjusz

Urodzeni z pod tego znaku najczęściej przejawiają pierwszą aktywność, mając (wreszcie!) stałe łącze z netem w domu. Gdy jest zaciekawiony jakąś grą, natychmiast przeczesuje internet. Biada tej stronie, która ma forum. Natychmiast odpisuje we wszystkich tematach. Kończy się... banem.

Oddany

"Gothic to zaje***ta gra! Co? Nie?! Morrowind lepszy?! A chcesz w r*j???". Kupuje sobie taki grę, pogra i już się podnieca, jaka to grafa dobra, a gra wspaniała, muza zaj*bis*a i w ogóle. Najczęściej jego zachowanie przejawia się, jak w powyższym cytacie, często też ulega emocjom, gdy to jakiś mod usunie jego posta, którego napisał w rok po poprzednim. Cóż... wolałbym, aby tacy ludzie jednak mieli złą opinię o Gothicu, bo aby gra miała TAKICH fanów...

I oto (na razie) koniec części 4, podliczając zaś z postem Rumblera, 5...

wosio

Member
No wy chlopaki macie wene. Gratuluje wam dzieła. trzeba by to wydać po dtytułem:"O Polskich forach i ich użytkownikach"

Vampek

Weteran
Weteran
Version 6.0

Tym razem skupiłem się na tym, co nas zdobi...

Gwiazdor

Nie jest może typem powszechnie znanego, a panienki nie rzucają im się do stóp, ale obowiązkowo muszą mieć swój podpis na avatarze. Nie, abym potępiał ten zabieg, dzięki niemu user staje się oryginalny.

Userzy spod tego znaku:

-King
-RaVeN
-Gothi
-Alandil
-Keeper

Avathar

Niezmienni. Noszą ten sam jpg od początku, przez co są nieodłącznie z nim kojarzeni. Czasem wręcz noszą nicki pochodzące od ich sygnaturki. Najczęściej ich avatary są oryginalne, niespotykane, czasem nawet własnoręcznie zrobione.

Pod tym znakiem urodzili się...

-Vampek :)
-Rumbler

Gallerowicz

Jego avatar ogranicza się jedynie do tego z galerii, czasem wręcz ma ten sam, co kilku jego poprzedników. Z tego powodu trudno go odróżnić od reszty, a jego xywa niewiele nam mówi.

-Nekromanta BOOM (Maly miał taki sam, oraz kilku innych)
-Megarion
-Khalid (obaj panowie mają Yodę)

cLoNe_xx

Król Nordmaru
Co prawda własnoręczxnie avatara nie robiłem ale mam go od początku od kikedy jest te forum
biggrin.gif
.

StrażnikŚwiątynny

Weteran
Weteran
oj Vampek mylisz się, Rumbler wcześniej miał innego avatara...

a co do konstelacji, to fajnie wymyślasz. mówcie mi Mroczny Jeździeć
tongue.gif

Rumbler

Member
Miałem, ale krótko, tego już nie zmienię. Teraz i na zawsze. Niedługo będzie tu można znaleźć portret psychologiczny każdego usera
smile.gif

Vampek

Weteran
Weteran
Od psychologii graczy, to jesteś tutaj ty, Rumbler. W końcu lubisz krwawe sceny, a o czym myślą gracze, jak nie o krwi...? No, niech będzie, jeszcze jakiegoś niezdrowo podnieconego trzeba wziąć do tej fuchy. Ostatnio Gandi podpada (patrzcie- "przygoda na jeziorze") :)

Do góry Bottom