[film]w Pogoni Za Szczęściem

Karpielek

VIP
VIP
CYTAT
INFO:
produkcja: USA
gatunek: Biograficzny, Dramat, Komedia
data premiery: 2007-02-09 (Polska), 2006-12-15 (Świat)
reżyseria Gabriele Muccino
scenariusz Steve Conrad
zdjęcia Phedon Papamichael
muzyka Andrea Guerra
na podstawie: powieści "The Pursuit of Happyness" Christophera Gardnera
czas trwania: 117

O FILMIE:

"W pogoni za szczęściem" to kolejna opowieść oparta na autentycznej biografii. W latach 80-tych Christopher Gardner (Will Smith), drobny sprzedawca, przeszedł prawdziwą drogę przez mękę. Stracił pracę, mieszkanie, odeszła od niego żona, a do tego musiał jeszcze opiekować się ich pięcioletnim synem - Chrisem juniorem (Jaden Smith).
Niejeden w takiej sytuacji załamałby się i skończył ze sobą. Gardner wciąż jednak wierzył, że upór i ciężka praca muszą kiedyś przynieść owoce. Przez długi czas - razem z dzieckiem - tułał się po rozmaitych przytułkach i dworcach autobusowych, a jednocześnie starał się znaleźć dobrze płatną posadę. Zdobył staż w firmie maklerskiej, gdzie wreszcie mógł wykorzystać swój handlowy talent. Wysiłek się opłacił i Chris Gardner zaczął zarabiać coraz większe pieniądze...

OBSADA:

Will Smith .... Chris Gardner
Jaden Smith .... Christopher (as Jaden Christopher Syre Smith)
Thandie Newton .... Linda
Brian Howe .... Jay Twistle
James Karen .... Martin Frohm
Dan Castellaneta .... Alan Frakesh
Kurt Fuller .... Walter Ribbon
Takayo Fischer .... Mrs. Chu
Kevin West .... World's Greatest Dad
George Cheung .... Chinese Maintenance Worker (as George K. Cheung)
David Michael Silverman .... Doctor at First Hospital
Domenic Bove .... Tim Ribbons
Geoff Callan .... Ferrari Owner
Joyful Raven .... Hippie Girl
Scott Klace .... Tim Brophy

Z nudów skakałem po programach i zacząłem oglądać. Film bardzo mi się spodobał. Ciekawa historia z życia wzięta. Były momenty, że nawet łezka się zakręciła w oku. Polecam obejrzeć

Dzyl

El Principe
Byłem kiedyś na tym filmie w kinie na wycieczce szkolnej.Mnie ten film niezbyt się podobał.Nudny jak cholera, i niema w nim nic ciekawego.I nie wiem dlaczego jest to komedia skoro większość scen jest smutnych, a nie ma żadnej śmiesznej.

Do góry Bottom