Feomathar

• Thread starter asdsadsa
  • Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
A

asdsadsa

Guest
jak pokonac tego smoka??? jest zbyt trudny...
sad.gif
jakies wskazuowki

szczurek

Menda serowa
Weteran
Jeśli masz możliwość kup sobie mocniejszy pancerz. To samo tyczy się oręża. Jeśli grasz magiem podładuj w manę. Kup jakiś zwój z przyzwaniem np: demona albo szkieleta i powinien pomóc w zabiciu smoka. Jeśli masz slaby lvl podładuj go troszke np na orkach ;]
Tyle.

saviol

Member
najlepsze rozwiązanie to: kupienie zwoju "zmniejszenie potwora", i zmniejszenie smoka i wtedy już z palcem w d... go pokonasz. Jeśli nie pomyliłem części gothica to powinien ten zwój być gdzieś w domu ryżowego księcia z G1

Lord Viqux

Member
Ja jeśli nie moge zabić smoka, zawsze robię to samo; po zbędnych dialogach itp. uciekam, by znaleźć się poza jego linią ognia. Następnie pije miksture szybkosci; wtedy to już łatwizna. Tak pędzisz, że swobodnie możesz podbic, pociąć i uciec; i tak w kółko. Nawet nie zdąrzy Cię trafic; to najlepszy z moich sposobów. Ewentualnie możesz też zapisywać w czasie walki; i tak powolutku dojśc do końca, ale to trochę katorżnicza robota
wink.gif

to chyba tyle. pozdro

aha, saviol w II części nie ma chyba zmniejszenia potwora
biggrin.gif
ale nie jestem pewien... w każdym razie nie widziałem.

saviol

Member
każdym razie w którejś jest napewno w tej chacie, a czar w ogóle to jest na 100% ale nie jestem pewien czy w tej części w tamtym miejscu tej chatki. a jak nie to kupić u jakiegoś kupca żadko spotykany zwój ale jest (spróbój u zurricha)

Shadow27

Member
Tak zwój zmiejszenia potwora jest , ale nie wiem czy dasz radę go użyć... w końcu smok Cie będzie bił no nie ?
tongue.gif
najlepiej zrób jak radził szczurek. Kup sobie kilka przywołań (golemy i demony najlepiej) przywołaj ok. 4 potężnych pomocników i daj im zaatakować. Smok się nimi zajmie , a Ty bez przeszkód sobie go możesz bić... chociaż ja bez żadnych sposobów rozwalałem dziadów mieczem ...
huh.gif
albo jak nie mieczem to jeden czar z daleka ciągle rzucałem i miksturki piłem... on jest dość "tępy" więc możesz sobie spokojnie uciec uzdrowić się i znów atakować

pepon

Member
Czar Zmniejszenie Potwora można kupić u Zurisa. Jak nie poskutkuje to o czym już mówili moi poprzednicy, to możesz wynająć Biffa (stoi niedaleko szybu kopalni, który prowadzi z powrotem do Khorinis). Najłatwiej jest się z nim przedostać do smoka nie przekraczając rzeki - idź cały czas jej prawą stroną, koło kopalni Grimesa i Marcosa, a potem niedaleko bramy do Nowego Obozu przepłynąć jeziorko i udać się tamtędy koło kopalni Fajetha i starej wieży Xardasa, aż do wulkanu (dawnej twierdzy, w której ratowało się Ur-Shaka
rolleyes.gif
).

Acha, jak będziesz z Biffem, to nie przywołuj demonów itd. bo mogą zamiast walczyć ze smokiem, zacząć walczyć z Biffem.

Pozdrowienia - pepon

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom