Faq Maga Ognia

Status
Zamknięty.

michal0605

New Member
Mam wlasnie taki dylemat. Jakich czarow uzywac, jakich sie nauczyc. Run w grze nie jest za duzo (przy okazji mozecie sie podzielic, gdzie mozna kilka znalesc ;)), dlatego nalezy sobie wczesniej zaplanowac, jakich bedziemy uzywac ;) Chodzi mi tu o czary z G2 jak i G2 NK.

Przy okazji, niech mi ktos poradzi, jakiej broni uzywac magiem, czy oplaca sie pakowac w sile i w mistrostwa bronia.

Acha i jeszcze jedno. Jak moge sie nauczyc tych czarow z G2 NK - chodzi mi o sciezke czarnej magii.

No, to chyba wszystkie moje problemy, jesli chodzi o maga ognia ;) Jezeli macie dla mnie jakies rady, pomysly, rowniez je zapiszcie ;)

Szeryf1592

Pomocnik Magów Wody
Z pierwszego kręgu możesz się nauczyć Leczenia lekkich ran(na początku może być przydatne) i oczywiście ognistą strzałę(jest wymagana w zadaniu). Z drugiego kręgu polecam ci Lodową Lancę(ma niezłe obrażenia i nie kosztuje dużo many). Z trzeciego możesz się nauczyć Tworzenia Szkieletu(przydają się w walce),Leczenie średnich ran(chyba nie muszę opisywać),Bryłę lodu(możesz unierochomić przeciwnika)i Grom(kosztuje dużo many,ale zadaje obrażenia kilku stworom dookoła ciebie). Z czwartego kręgu polecałbym ci tylko nauczyć się Błyskawicy(jest to znakomity czar na 4 rozdział). Z piątego Przyzwanie demona(demony są bardzo wytrzymałe,jeden demon potrafi pokonać smoka),Leczenie ciężkich ran i Lodową falę(zamraża wszystkich preciwników dookoła ciebie). W 6 kręgu to oczywiście Deszcz ognia,moim zdaniem najpotężniejszy czar w Gothic 2.

Co do broni ja zawsze używałem magicznej różdżki(dodaje 20 many co jest bardzo przydatne) i mało kiedy musiałem jej użyć w walce.

Jak chcesz się uczyć czarnej magii musisz zdobyć pewien artefakt(nie powiem jaki).

Jak będziesz miał niedobór run,to idź zawsze po każdym rozdziale do Goraxa,zawsze ma ich z kilka.

luke22

Member
Poprzednik dobrze to opisał choć ja się nie uczyłem żadnego leczenia. Na początku wystarczą znalezione miksturki, a runę leczenie średnich ran można znaleźć w Jarkendarze, a cięzkie wg mnie nie jest już potrzebne. Nie uczyłem sie szkieletu ani gromu ale nie chce odradzać bo naprawde mogą sie przydać. W górniczej dolinie można znaleźć rune strachu, wg. mnie jeden z najlepszych czarów ;), ale dla zdesperowanych nie mogących pokonać przeciwnika (choć ja cały dwór irdorath przeszedłem na strachu, bo nie chciało mi sie ich wszystkich wyżynać).

michal0605

New Member
Poprzednik dobrze to opisał choć ja się nie uczyłem żadnego leczenia. Na początku wystarczą znalezione miksturki, a runę leczenie średnich ran można znaleźć w Jarkendarze, a cięzkie wg mnie nie jest już potrzebne. Nie uczyłem sie szkieletu ani gromu ale nie chce odradzać bo naprawde mogą sie przydać. W górniczej dolinie można znaleźć rune strachu, wg. mnie jeden z najlepszych czarów ;), ale dla zdesperowanych nie mogących pokonać przeciwnika (choć ja cały dwór irdorath przeszedłem na strachu, bo nie chciało mi sie ich wszystkich wyżynać).
Strach jest z tego co pamietam w starej wiezy Xardasa, a to leczenie gdzie dokladnie?

A i jeszcze jedno ;P Czego uzywac na smoki? Znaczy sie, nie chce sobie ulatwiac i walic na nie demona/zmiejszenie potwora ;P Chce je sobe sam ladnie wyrznac. I w takiej sytuacji co polecacie?

Szeryf1592

Pomocnik Magów Wody
Runa leczenia jest w Górniczej Dolinie koło grobowca,w którym był jeden kamień ogniskujący.

Jak masz dużo many to możesz w smoka walić błyskawicą.

luke22

Member
Nie wiem która runa leczenia jest w GD, ale średnich ran jest w kanionie w jarkendarze, jak się w chodzi do kanionu to trzeba iść aż do stawu i skręcić w prawo, a tam jest taka kopalnia z dwoma pełzaczami wojami. W niej jest ta runa. A strach jest przy zwłokach Olava jak sie idzie do kopalni fajetha

michal0605

New Member
Strach znalazlem dzisiaj i to calkiem przypadkiem ;P Leczenia srednich ran juz sie nauczylem, wiec trudno ;P

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom