Eduardo Da Silva

Status
Zamknięty.

daria

Szejn
Weteran
Masakra wogole.... Wiadomo, ze pilka jest niebezpieczna, ale zeby takie cos ...
Od razu przypomnial mi sie Cisse i faul na nim.. Ale to wyglada po prostu fatalnie... Przez takie bezmyslne wślizgi Eduardo napewno juz nie bedzie mogl grac :/ Nie wiem czy sprawiedliwą karą byloby dozywotnie zawiesznie zawodnika, bo chyba nie zorbil tego specjalnie.. Ale na ten temat nie moge sie nic wiecej wypoweidziec, bo meczu nie widzialam - bylam w irlandii (na kadrze polski wlasnie w pilke nozna, tyle ze kobieca) :p Szkoda zawodnika, bo dobry byl..

Laska

Active Member
A dlaczego wg ciebie powinni go dożywotnio zawiesić? Przecież miał miejsce zwykły, zamierzony faul, jakie widuje się w co drugim meczu... Tutaj jedynie złożyło się, że Taylor miał pecha i zamiast trafić obok nogi da Silvy trafił prosto w nią i zdarzyło się paskudne złamanie. Ale nie powinien w żaden sposób zostać dotkliwiej ukarany od innych zawodników popełniających brutalne faule. W piłce zdarzają się brutalne zagrania i tego się nie uniknie...

szczurek

Menda serowa
Weteran
CYTAT
Przez takie bezmyslne wślizgi Eduardo napewno juz nie bedzie mogl grac :/

... w mistrzostwach europy ;p Bo będzie miał noge w gipsie, ale treningi za pół roku może wznowić.
Choć fakt że jest to jednak pół roku kariery z głowy i potem może być mu cięzko już cokolwiek osiagnąć.

Potak

Member
Również jestem fanem ManU, jednak jestem normalnym kibicem, nie ciesze się z tego, że teoretycznie jeden z największych wrógów mojego Klubu starcił zawodnika na blisko 9 miesięcy ... Złamania nogi są najgorszymi kontuzjami jakie mogą doświadczyć zawodnicy ... Cisse dwa razy, Larsson, Anderson, Smith ... Jednak w dzisiejszych czasach przy takiej medycynie wszystko jest mozliwe do poskładania :) Poza tym, złamanie Eduardo, jest bardzo przybliżone do złamania Smitha i gra więc Eduardo też wróci, chłopak jest młody, ambitny, posiada charakter, choć nie lubie jako tako Arsenalu to czasem zdarza się u mojego frienda (jest kibiciem Kanonierów) oglądać jakiś mecz Arsenalu :) I jak grał Eduardo to w każdym meczu czymś mnie zafascynował :) Co do samego faulu i brutala jak go wszyscy nazwali... Uwielbiam Angielską piłkę, twarda, szybka, bez lalusiowania, to jest futbol, a nie wloska do tyłu, do tyłu ... Hiszpania dla emertyów, techniczna, piłka przy nodze, klapy na oczy i gramy :) :p Jednak Taylor przesadził, owszem rozumiem że trzeba walczyć na boisku, że czasem trzeba komuś w nogi sie wpierdzielić, jednak albo zrobił to celowo, albo czysty przypadek ... Ale po jego zachowaniu stwierdzam, że był to przypadek, widziałem jaki był przestraszony, przerażony tym co się stało ... Nie jestem za tym, aby go zawiszać na Bóg wie ile, kara może być, bo to było w walce o piłke, jakby skasował go celowo, bez piłki, albo ewidentie był atak na nogi, a nie piłkę, wtedy zawiesić na pół roku, kara pieniężna i to nie jakieś marne 20 000 funtów, tylko np. 200 000 ! Takie moje zdanie. A Edurado wróci i będzie grał :) Największe sukcesy i osiągnięcia rodzą się w bólu :)

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
Każdy z was ma trochę racji. Kara musi być surowsza od innych, bo to wygląda paskudnie! Ale dożywotnie zabronienie grania? To za dużo. Moim zdaniem powinno go zawiesić na tyle, ile nie będzie mógł grać Eduar.
I, w ogóle, tak powinno być w każdym przypadku takich chamskich, zamierzonych fauli.
A fanem ManU nie jestem, ale to fatalnie wygląda :( :/...

cesc

Member
W sumie to był to brzydki faul i współczuje mu z całego serca, jak i jego drużynie Arsenalowi, ale także Chorwacji. Jest też taki mały plus jego kontuzji, przez to nie zagra raczej na Euro 2008 i dzięki temu będzie nam na EURO 08 łatwiej o wygraną w fazie grupowej.

E

eMzi

Guest
Z tym, że to był niesamowicie brutalny faul to jest pierdolenie dla mnie. Wszyscy jeżdżą po Taylorze, a tak naprawdę jego jedyną winą w tym wszystkim jest to, że jest człowiekiem tzn. nie umie przewidywać przyszłości i nie ma szybkości reakcji na poziomie setnych sekundy. Eduardo wsadził nogę tam, gdzie nie powinien, a Taylor spóźnił się ze wślizgiem i tyle. Gdyby efekt nie był aż tak efektowny zapewne nikt by tego nie zauważył. A takich fauli/wślizgów są dziesiątki w ciągu jednego weekendu Premier League. Z tym, że tutaj zadziałała cudowna koincydencja różnych czynników, które sprawiły, że Eduardo leży w szpitalu.
Po 6 miesiącach zdejmą gips, potem rozpocznie długą rehabilitację, do jako takiej formy wróci za 1,5 roku, a do dyspozycji sprzed faulu nie wróci nigdy...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom