E-sport

Świrus

Ginekolog (Przywódca zbójów)
Nie widziałem takiego tematu na żadnym forum to sie pokusiłem założyć go tutaj.

Jak wy sądzicie, czy sporty elektroniczne to ciekawa rzecz, czy jakiś kolejny popierd***ny wytwór naszej cywylizacji?

Moja opinia bliższa jest temu pierwszemu stwierdzeniu. Coraz wiekszym rzeszom ludzi zaczynaja sie podobac gry to czemu najlepsi nie mieli by na tym zarabiać dostarczajac innym widowiska(cos w stylu piłki nożnej).

Sam kiedys chciałbym zostać pro-gamerem w Warcrafcie lub jeśli popularność tego produktu bedzie wystarczająca to w Dark Messiah. Szczena mi opada jak widze nagrody w niektórych turniejach lub to, że klan sponsoruje graczowi wyjazd do Monzy(Włochy) na WCG.

Poza tym fajnie by było siebie zobaczyć np. w takim filmiku.

No i to zawsze jakaś sława.

Na koniec dam linka, który moze kogoś zainteresuje.

Ciekawa petycja

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
Pozdielam twoje zdanie. Turnieje takowe są abrdzo ciekawe, tylko szkoda ze nie są pulbicznie dostępne do ogladania... Tzn nie można obejżeć ich na jakimś programie jak piłke nożną a naprawde było by warto. Np. powstała by wtlewizja TVN GAMES, gdzie były by programy o grach ale także pokazywano by ważne mecze podczas turnieji popularnych gier. Np. były by transmisje na żywo Pucharu świata w CS'ie. Gdyby to wszystko odpowiednio zaplanować, można by nieźle zarobić, a i ludzie by częśćiej ogladali TV ;]. (tzw. maniacy komputerowi ;f)

Cisu

Member
No IMO jest to dobra rzecz :). Sam teraz jestem na etapie doskonalenia swoich umiejętnośći w Warcrafie III bo to jest gra, w którą mam zamiar coś osiągnąć :). Mam oczywiście orga, tyle że na razie coś mi się schrzaniło i czekam na moje płytki (pożyczone, ale org CDKeye są u mnie :)) i wtedy na nowo zacznę grać, bo za pierwszym razem długo nie pograłem (ciągle mnie PWNowali :))

Pomysł Jodełka, żeby była taka stacja telewizyjna jest naprawdę dobry i moim zdaniem sprawdziłby się :). Chętnie obejrzałbym gry naprzykład Grubby'ego albo Moon'a ;).

I sam chętnie pojechałbym na WCG :).

szczurek

Menda serowa
Weteran
Nie moge bys "kimś" w sporcie to postaram sie byc mistrzem w ET :p
Tak na serio to ostatnio tez o tym czytąlem w jakiejs gazecie i zainteresowało mnie to. Mam zamiar ze swoim klanem isc do ligi ET a z tamtąd juz nie daleko do sławy :p
Rozwijamy się, XXI wiek wiec dlczego nie zrobic olimpiad z grami. Ja jestem za i na pewno bede sledzil postępy w tej sprawie.

zaitsev

Member
Ja tez jestem po czesci za tym ale nie dokonca bo po pierwsze raczej sie to nie uda ponieważ zaraz beda powstawac skandale typu "mlodziez znow zabija bo chce grac na komputerze". A pozatym sport to zdrowie ale tylko ten fizyczny jezeli by tak duzo osob chcialo byc pro-gamerami to cywilizacja byla by pelna okularnikow z duzymi brzuchami bo raczej chcac byc pro-gamerem trzeba duzo byc przy komputerze o co za tym idzie ma sie malo czasu na znajomych, rodzine i zycie pozakomputerem :p ale dla np osob niepelno sprawnych np. niemogacych chodzic a dalej wszystko z nimi wporzadku byla by to super sprawa zarabiac w ten sposob. Ale dosc moich po czesci glupich rozkmin ;p

Lord Bezimienny

Weteran
Weteran
Oczywiście, że można stworzyć taką olimpiadę, ale w żadnym przypadku nie łączyć tego ze zwykłym sportem, bo to właściwie nie ma nic z nim wspólnego, może tylko rywalizacje. To byłby sposób na prestiż, pieniądzę, a poza tym my mielibyśmy więcej ciekawych programów w telewizji, bo może nasladując japończyków mielibyśmy jakiś kanał gdzie pokazywaliby turnieje gier komputerowych itp.

Świrus

cywilizacja byla by pelna okularnikow z duzymi brzuchami bo raczej chcac byc pro-gamerem trzeba duzo byc przy komputerze o co za tym idzie ma sie malo czasu na znajomych, rodzine i zycie pozakomputerem

Hehe, to może zxmienisz zdanie jak zobaczysz kilka fotek pro-gamerów W3
Tod(ten po prawej:p)
ElakeDuck
Rob
Grubby
zeby nie bło, ze jakiś dziwny jestem to powiem, że te wszystkie zdjęcia były dołączane do wywiadów:p
Chociaż niektórzy gracze wyglądają dziwnie np. taki MadFrog grający nieumarłymi wyglądał na jednym filmiku(VODzie) bardziej "nieumarło" niż jego rycerz śmierci:p

"mlodziez znow zabija bo chce grac na komputerze"

Tu nie chodzi o 12-letnie dzieci grające w Tibie, tylko o dorosłych ludzi(wspomniany wyżej ToD ma 21 lat) zarabiających na graniu.

Ludkowie co wy z ta olimiadą, o WCG sie nie słyszało?^^

więcej ciekawych programów w telewizji, bo może nasladując japończyków mielibyśmy jakiś kanał gdzie pokazywaliby turnieje gier komputerowych itp.

Zgadzam się, bo najbardziej znana telewizja o tej tematyce w Polsce(Hyper) w ogóle nie ma relacji na ten temat. Chociaż w sumie teraz jest po co oglądać replay, bo zapraszają zawodowców^^ W przyszłym miesiącu prawdobodobnie wystąpi Casin i Terror^^

Świrus

Zapewne Ci ,którzy interesuja sie e-sportem wiedzą i są dumni z naszego narodu;p

TeamPentagram zdobył złoto na WCG w CS!
W finale pokonali NiP.
Nic tylko się masturbować;p
Kaske nie małą wygrali i niech ktoś teraz powie, że granie na kompie sie nie opłaca;p

W innych grach nie poszło naszym tak dobrze.

Zaś w WIII nie wiele brakowało by na podium stało 3 humów;p Ale Hot musiał pokazać, że potrafi;p

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
TP dobrze gra ;], najlepszy nasz zespół, w sumie zdziwiłem się troche, śledzilem prez jakiś czzas wieści o ich meczach ale wkoncu przestałem.... EJ tak pozatym Mikeev kiedy Pentagram zmienił nazwe na "Pentagram G-Shock"?

Świrus

Nie wiem, w ogóle o scenie CS wiem mało, o naszym triumfie dowiedziałem się ze strony WCG^^

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
No tak Mikeev, ale to cał Team Zmienił nazwe ;], nie tylko ci z CS'a, z Q4, WarCraftu czy FIFY to jeden zespół ;]. A jak mi sie zdaje ty sie WIII interesujesz (chyba ze to nie jest WarCraft xD)

EDIT: 100000 post!!

EDIT2: ok zeby nie było dopisze to tu
CLIK
Hmm patzrac na to uznałęm ze nadal jest WarCraft, Np. Kiedyś był CS:Source, teraz tam nie ma ;], wiec watpliwości jako takich nie mialem...

Świrus

klik
Jak widac nie ma już dywizji W3 w TP

PS. O tym poście zrób topic w "uagai" to sobie pospamuujemy^^

Garrick

Member
Ja mysle, ze nic nie jest w stanie zastapic prawdziwego sportu. Gry komputerowe to mily dodatek, mozna sie przy nich zrelaksowac, mozna osiagnac to o czym w realu mozna tylko pomarzyc, ale nijak to sie ma z prawdziwa gra np na boisku do nogi gdzie musisz wspolpracowac zdruzyna i zostawiasz zdrowie na bosiku :) Przed komputerem sie nie spocisz i nie zrzucisz ciałka :p Do tego dochodzi fakt, ze sport zazwyczaj uprawia sie na swiezym powietrzu, czyli nie dosc ze sprawia nam to przyjemnosc to jeszcze lykamy zdrowia :p

Archimonde

Member
Ja uważam, że to świetna rzecz, jednak jak mówi Garrick nie zastąpi to raczej prawdziwych sportów, ale tak samo prawdziwe sporty nie zastąpią gry w CoD, CS czy ET, albo w WoWa :D W realu nie wybierzesz się w pięknej zbroi, z potężną bronią w nieznane tereny, by ubić jakiegoś super-mega-hiper-straszliwego potwora. xD :lol:

E-sport to dobra rzecz, sam bym chętnie bym w coś pograł "na poważnie", ale jeszcze nie wiem co. xP
Może W3, ale jak dołączyłem do gry, to zanim zbudowałem parę budynków już najechała na mnie wielka armia. <_< Lama jestem w gry przez neta, jedynie w co dobrze gram to WoW. :)

Do góry Bottom