Dziwny Gwiezdny świat

glakus

Member
To moje 1 opowiadanie, więc proszę o wyrozumiałość trochę to odwrócone od misji w czasie, ale co tam…

W Khornis panowało słońce w ratuszu miasta odbywało się spotkanie:

- Nie możemy odpłynąć statkiem, którego nie ma! – wrzasnął jak najgłośniej mógł Lord Hagen
- Opanuj się na Innosa! – zagrzmiał Pyrokar
- Wybacz Mistrzu przez moment straciłem nad sobą kontrole
- Nic nie szkodzi wszyscy popełniamy błędy, może zbudujemy wspólnie statek?
- Nowy statek to potrwa, co najmniej 4 lata a orkowie już zajęli górniczą dolinę. – do izby wparował Vatras
- Jesteśmy zgubieni! Najemnik imieniem Buster doniósł mi przed chwilą, że gospodarstwo, Onara legło w gruzach. Lecz ów wojownik umarł pod wpływem trucizny powiedział również, że orkowie zaatakowali całymi legionami.- w tym momencie wszyscy zemdleli.

Pierwszy obudził się pyrokar
- gdzie ja u lich jestem? – powiedział sam do siebie
- ughrmp… co się to do diaska dzieje? Zapytał Pyrokara Lord Hagen – byli oni w jakimś ciemnym zauku wszędzie walały się papiery z doskonałym drukiem i coś jakby skręty bagiennego ziela a przed nimi poruszały się jakieś obiekty z światłami z przodu i z tyłu mag ognia pomyślał „nie jest dobrze”

cdn to tylko początek ale następne części będą owiele dłuższe, obiecuje.

cichy

Member
To jest tylko prolog, a więc myśle że dalsze części będą lepsze, ogólnie na razie mi się to nie podoba, jakoś tak nie zachęca mnie ten wstęp do czytania kolejnej części, może następne będą lepsze? Czekam na ciąg dalszy i napewno przeczytam cd i skomentuje.

s_e.b_a

Active Member
Taak, wstęp całkiem niezły, ale zdecydowanie za krótki. Piszesz dobrym językiem, podoba mi się twój styl, ale tak krótkie opowiadanie nie powinno posiadać błędów. A w twoim trafiła się literówka.
QUOTE ciemnym zauku wszędzie

Brakuje literki "ł"

Po za tym:

QUOTE Pierwszy obudził się pyrokar

Imię powinno być z dużej litery

Reasumując jest dobrze, ale zawsze może być lepiej. Czekam na ciąg dalszy.

Do góry Bottom