Dwa Problemy

Status
Zamknięty.

alionik

Member
Czy da się zdobyć rogaty hełm bez kodów? Ten temat był już poruszany na wielu stronach i ich forum ale nie uzyskałem jednoznacznej odpowiedzi ponieważ jedni mówią że da się go zdobyć tylko że nie podają lokalizacji a inni mówią że się nie da. Proszę osoby które zdobyły i wiedzą gdzie go znaleźć o na pisanie (jeżeli są nawet pewne na ok.60%) i podanie jakiejś przybliżonej lokalizacji.Jak ktoś jest pewien na 100%, że hełm nie istnieje to niech też pisze.

Drugim pytanie do tyczy kowali w Ardea i Reddock(na razie).Otóż problem polega na tym że Kliff(po odbiciu Reddock z rąk buntowników)zniknął a z kowalem z Ardea było tak samo. Czy tak ma być czy to bug?

Gram drogą orka i mam zainstalowanego patcha 1.31

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Co do pierwszego problemu Ci nie pomogę, bo nie mogę. A drugi - jak zawsze :p. Zainstaluj patcha 1.7., chyba że nie chcesz tracić save'a, to 1.6.

Ave

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
1. Z tego co wiem, rogatego hełmu bez kodów zdobyć się nie da.

2. Jeżeli zniszczyłeś Reddock i potem Ardeę opanowaną przez buntowników, to nie dziw się, że kowale, którzy należeli do mieszkańców tych miast, znikli, skoro sam ich "wygnałeś".

alionik

Member
Co do reddock to możesz mieć racje chociaż dziwie się dlatego że kliff po zniszczeniu reddock miał zielony napis.Ardea oswobodziłem o orków tak jak na początku gry ale buntowników nie ruszałem a ten kowal zniknął zanim jeszcze zniszczyłem reddock.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
rogatego hełmu bez kodów nie da się zdobyć ale hełm ejnara jest podobny do rogatego hełmu (ma nawet rogi) jest w grobowcu ejnara w nordmarze

lee115

Member
Ja znalazłem rogaty hełm jest w grobowcu akashy na jednym z stalagmitów

alionik

Member
możesz trochę dokładniej opisać to miejsce bo doszedłem tam szybko na kodach by sprawdzić prawdziwość tego postu ale nie za bardzo znalazłem.

Silden

RPG'owiec
VIP
W patchu 1.7 ten hełm można kupić w Reddock od Gelforda.

lee115

Member
Po pierwsze nie można go kupić u Gelforda u niego jest lekki rogaty hełm a rogaty hełm jest tak jak jesteś w grobowcu akashy to wchodzisz do środka zabijasz akashe i stań koło jego tronu i rozglądaj się po stalagmitach które rosną od dołu na pewno znajdziesz!

GOFER152

Member
Raczej nie , grałem parę razy na 1.6 i nigdzie go nie było , pozostają ci tylko kody albo 1.7 .

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom