Devil May Cry 4

Status
Zamknięty.

aztek

New Member
Większości z was pewnie nie muszę przedstawiać Dante. To dobrze, bo tego nie zrobię.

Pytanie od razu, co myślicie na temat DMC4?
Żeby nie było spamu i postów mega długiej treści typu "przeszedłem, dobra gra" powytykajcie jej trochę minusów, plusów i je opiszcie.

Ja kupnem gry jestem absolutnie zadowolony. Na pewno zrobiła na mnie większe wrażanie niż Assassin's Creed czy Crysis. Można powiedzieć że od jakiegoś czasu jestem jej zapalonym fanem ^^.
Podobają mi się combosy, fabuła i postacie, z którymi mamy doczynienia/do czynienia (sry, nie chcę mi się szukać w słowniku :p).
Jeżeli chodzi o to pierwsze to mamy wręcz nieograniczone możliwości, niezależnie czy gramy Nero czy Dante, walki wyglądają nadzwyczaj efektownie. Nawet prosta kombinacja ciosów może nam przysporzyć całą masę radości.
Gra daje nam ciekawą ofertę broni, mimo że jest ich mało. W szczególności, gdy gramy Nero. Mamy wtedy do dyspozycji jedynie jeden miecz i dwulufowy rewolwer. Myślę że tu twórcy powinni bardziej się postarać, w końcu właśnie z tym bohaterem spędzamy najwięcej czasu zgłębiając tajniki fabuły. Dante ma natomiast większy arsenał, który powiększa się wraz z postępem gry. Chciałbym opisać owe ciekawe narzędzia, ale boje się zaspoilerowania wam rozgrywki. Tak więc ograniczę się do tego, że twórcy mieli ciekawe pomysły.
Jeżeli chodzi o samą fabułę, to jest dobra, niestety także bardzo przewidywalna. A wiemy co najbardziej lubią gracze. Tego co nie może nam ukazać gameplay, bardzo udanie pokazują cutscenki, które zostały doskonale wykonane (przykładowo walka Dante kontra Nero).
Lokacje gry są jednym z ciekawszych elementów. Zatem możemy walczyć zarówno w "lodowej krainie" że tak powiem jak i słonecznym lesie. Jednak gracze, mogą czuć niedosyt, gdyż chodzimy drogą wyznaczoną jak po sznurku przez twórców. Nie mamy więc możliwości zwiedzania świata.
Oprawa video cieszy oko, nikt temu nie zaprzeczy. Świat i postacie są dopracowane do najmniejszego szczegółu. Polecam obejrzeć screeny ;) Grafika z cutscenek nie została stuningowana, to jest grafika identyczna jak w grze!
Czy zatem trzeba mieć komputer z NASA? Otóż nie, gra pójdzie nawet na słabszym sprzęcie i to bez cięcia.
Muzyka to natomiast inna sprawa. W czasie walki wciąż przewijają się dwa utwory. Haczyk jest w tym że jeden utwór przypisano do Nero, drugi do Dante. Także grając stale jedną postacią, mam już powoli dosyć.
A teraz podsumuję... ta gra to czysta sieka :D

Gorąco polecam.
Można ją nabyć tanio, u naszego admina.

Dobra, mówicie co wy o niej myślicie ;]

PS: Wybaczcie błędy, ale jest to moja pierwsza próba napisania czegoś na wzór recenzji.

KAZCOR

New Member
Witam i pozdro grałem ( a właściwie gram ) i po prostu muszę ocenic

Najsampierw postacie:

Nero - zajebisty koles ta jego demoniczna lapa ma niezlego kopa

Dante - jak dla mnie drównuje nero a może i nawet go ciutek przewyższa z powodu zróżnicowanych broni

Bossowie ( wymienie których przeszedłem )

Berial - byczek minotaur ( jak kto woli ) strasznie łatwy trzeba miec na niego z 5 min lub mniej

Ropuch - najstraszniejszy według mnie z powodu nagłego wyskakiwania z ciemności przeszedłem go za drugim razem ok 7 min

Smokoziółko - najtrudniejszy z moich bossów i zarazem wkurzający z powodu wylatywania stąd i owąd. a przy kamerze w DMC to istne przekleństwo

Grafa

++++++++++++++++nic dodac nic ujac++++++++++++++++++

Fabuła musze przyznac ze liczylem na lepsza ale sceny walki miodzio!!!

duzo kombosów i umiejętności duży [SIZE=18pt]+[/SIZE]

ta gra przewysza według mnie wszystkie nowe gry w które grałem tzn Assassins Creed i Far Cry 2

Odrazu kilka pytanń jestem w 8 msji.

Czy yamoto to osobna broń i jak sie je uzywa ( na keyboard )

Kiedy odblokowuje się bloody palace

kidy odblokowuje sie dantego ( super dante i super nero również )

Prosze o szybko odbpowiedz

aztek

New Member
A więc tak...
twój post jest trochę nieczytelny xP

Co do pytań:
1. Yamato możemy sobie pomachać tylko demonicznym wcieleniem Nero. Natomiast gdy gramy Dante musisz dwa razy wybrać jeden styl (np. 2 razy w prawo).
2. Po przejściu gry na dowolnym poziomie trudności
3. Dante gramy od 12 misji. Co do super dante, super nero nie wiem. Przeszedłem grę na Łowcy demonów, Synie Spardy i Niebo lub Piekło, lecz nadal nie mam. Teraz gram na Legendarnym Mrocznym Rycerzu, walka jest o wiele trudniejsza i daje dużo więcej satysfakcji.

I jeszcze jedno... czemu oceniasz Dante skoro jesteś dopiero w 8 misji i widziałeś go jedynie w intrze :D
Ogólnie mi lepiej gra się Dante.

KAZCOR

New Member
bo myslisz ze skad ma tą gre ? od kolegi u niego grałem dantem

Jeszcze jedno pytanko

8 misja

mam przed sobą jakby posąg z tabliczkami koloru czerwonego zielonego i fioletowego

są 3 drogi które wskazója te tabliczki i jak wejde w jakąś droge to albo musze sie lac ze straszydlami albo wracam do punktu wyjścia o co kaman ? a tak swoją drogą to czytałem na goglach o super nero i super dante
trzeba przejśc poziom dante must die

filmik : http://www.youtube.com/watch?v=KZjkG3vIlTM

i gotowe prosze super dante http://www.youtube.com/watch?v=ESua7A8AO5I

super nero http://www.youtube.com/watch?v=ESua7A8AO5I

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom