Demo Chodziło Dobrze A Pełna Wersja Się Tnie.

Status
Zamknięty.

roki250

New Member
Witam.
Posiadam następującą konfigurację:

MB: Asus M2N-E,
CPU: AMD 64 X2 6000+ 3100@3250mhz,
GPU: ASUS RADEON HD 4870 1GB DDR5 750/900@840/940mhz,
RAM: 4GB DDR2 800@850mhz
PS: Chieftec GPS 500W,
HDD: SAMSUNG SATA 2 8MB 7200RPM 500GB,

Zainstalowane najnowsze sterowniki do płyty i karty graficznej, system zoptymalizowany (wyłączone niepotrzebne usługi, procesy, efekty wizualne), czysty, świeżo po instalacji - niezaśmiecony programami i aplikacjami.
Zainstalowałem demo G4, chodziło bardzo dobrze, w rozdzielczości 1280x1024 i przy wszystkich detalach na max nic nie ścinało, ilość klatek 20-30/sek. Całe demo przeszedłem bez żadnego problemu.
Po instalacji pełnej wersji gra ścina i to już od samego początku. Wchodząc do "rozdartej dziewicy" nie da się praktycznie grać. Ktoś wie jaka może być przyczyna?
Hotfix zainstalowany.
Pozdrawiam serdecznie.

ps - dodam tylko, że gra się zacina w zasadznie niezależnie od rozdzielczości czy ilości detali.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Pozbyłeś się wszystkich wpisów z pozostałości po demie ? W dokumentach / rejestrze ?

Po instalacji gry pozostałości mogły się na siebie nałożyć i stworzyć problemy.

Uaktualnij programy na najnowsze odsłony

NET FRAMEWORK
Nvidia Physx
Microsoft Visual C++

Wysoki93

Active Member
Po zainstalowaniu hotfixa pełna wersja gry powinna działać tak samo jak demo, ale skoro już go masz zainstalowanego... hmm....
Instalowałeś pełną wersję w folderze o takiej samej nazwie jak demo? Chodzi mi o to samo co Yeed pisał; ale oczywiście można mieć jednocześnie i demo i pełną, tylko w różnych folderach - sam tak miałem i działały obydwie.

Przeczyść jeszcze kompa CCleanerem albo Glary Utilities - pomaga ogarnąć rejestr i zbędne już pliki.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom