Czerwony Kamień

Status
Zamknięty.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
Witam! mam problem jestem w obozie bandytów w Jarkendarze i zrobiłem misję "Kto chciał zabić Estebana?" czy jakoś tak.
mam czerwony kamień i idę do thorusa a on mówi że mogę wejść. Ja wchodzę lecz strażnik mnie zaczepia i mówi że bez zgody Thorusa nikt nie wejdzie.
pomocy!
z góry dzięki :)

czlapek14

Member
A dałeś pozostałe kamienie kopaczom? Jeśli nie to daj. Może to być też bug i trzeba wczytać bądź na kodach pozabijać strażników, lub gra od nowa.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
nie dostałem jeszcze tej misji co trzeba dać te tabliczki kopaczom. Ale jak siepłem tego strażnika kodem to następny mi coś gadał XD
Edit: nie będę robić nowego tematu więc tu napiszę : chciałem uzbierać wszystkie 3pierścenie braci kasty jeden znalazłem w domu grega a drugi nie pamiętam gdzieś na ziemi czy możecie mi napisać gdzie one są?

czlapek14

Member
Hmm. To pogadaj jeszcze trochę z Thorusem, może coś z niego wyciągniesz. Jeśli nie to to na bank bug, bo innego racjonalnego wyjaśnienia nie znajduję, ale mogę się mylić. Poczekaj jeszcze może Ci ktoś inny napisze więcej, bo ja już nie mam pomysłów. Chociaż jeszcze może być takie coś, ale pewnie pieprzę głupoty: zabiłeś Fiska zamiast Estebana i musisz teraz zabić samego Estebana :lol: . Głupie nie? Naprawdę nie mam już pojęcia co dalej.

Są chyba 2 zestawy. 1 wojownika, a 2 kapłana. W ich w skład wchodzą 2 pierścienie i amulet. Niestety nie wiem gdzie szukać.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
nie fisk zabił ochroniarzy a ja Estebana a jak gadam z thorusem to jest tylko takie coś "wpuść mnie ze względu na stare czasy" a on odpowiada "NIE!" i tyle. A jak grałem pół roku temu to też tak miałem :/

Wysoki93

Active Member
Z Thorusem musisz mieć więcej możliwości dialogu. Jeżeli zabiłeś Estebana i przeszukałeś jego ciało, to musisz mieć czerwone tabliczki przy sobie. Wtedy gadasz z Thor. i musisz iść na dół, tam do kopaczy i ofiarować im piękną i relaksacyjną fuchę w kopalni. Potem wracasz do Thor. i mówisz, że załatwiłeś kopaczy i on przepuszcza Ciebie. Drugiemu strażnikowi mówisz, że masz pozwolenie i to tyle.

Co do pierścieni, to po prostu szukaj w budowlach starożytnych albo pobaw się w poszukiwacza i plądruj mapę. Poza tym nie ma związanego z tym żadnego questa, więc możesz sobie darować.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
OK już jest spoko pogadałem z kilkoma ludźmi i jest ok ale mam jeszcze jedno pytanko gdzie są save do gothic 2 noc kruka w który pliku?

Wysoki93

Active Member
Jeśli masz zainstalowane NK to save są w folderze:
x:\x\Gothic II\Saves

Zapisy od standardowej gry są przechowywane wtedy w:
x:\x\Gothic II\Gothic2_Save

x oznacza folder z grą ;)

Bury_Zenek

Rycerz Wody
ok dzięki!
Ale mam kolejny problem^^ a raczej dwa
mam szpon beliara i idę do posąga beliara lecz tam niema tego żeby go ulepszyć a w opisie broni pisze tylko cena:/ i to pierwszy problem a drugi to jak chciałem ustawić to w "edit focus" to coś mi się przekręciło i jak zakładam szpon to jest takie coś ^^ http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...74218c86a5.html
Jak to zmienić żeby było normalnie?

Wysoki93

Active Member
Co do tego "czegoś" co wyszło Ci z bronią, to spróbuj wczytać poprzedniego save, bo poprzestawiałeś coś w ustawieniach broni, a jak nie wiesz co zmieniłeś, to nie naprawisz tego. Co do ulepszania Szponu, to robisz to pierwszy raz czy któryś z kolei? Broń możesz ulepszać raz na lvl - opłaca się ją ulepszać co kilka lvl (mniej hp zeżre). Jeśli pierwszy raz, to powinieneś mieć opcję dialogową z posągiem Beliara "Ulepszenie Szponu Beliara" czy jakoś tak.

PS Przy grze na kodach zdarza się, że wiele opcji znika, np. alchemia nie działa (sam się kiedyś bawiłem :p - ale nie spodobało mi się to :()

Wysoki93

Active Member
Jeżeli go raz ulepszyłeś to musi działać poprawnie. Albo bug (u mnie zawsze było dobrze).

Co do kodów:
insert itmw_beliarweapon_raven
insert itmw_beliarweapon_fire

czlapek14

Member
itmw_beliarweapon_raven to ten szpon który kiedy próbójemy go założyć to wali w nas piorun.
itmw_beliarweapon_1h_20 - to ten już udostępniony i można go ulepszać chyba co kilka leveli jak normalnego szpona.
Ten fire nie robi błyskawic o ile się nie mylę. Ma go aya_testmodel(kod na nią taki sam).

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom