Co Was Pociąga W Gothic 1,2,3?

Piotrek12750

New Member
Mam pytanie gothic 1,2,3 jesty bardzo fajną grą i ja mam wszystkie części ale takie pytanie co was pociąga w gothic'u? ;)

JaCo6

New Member
Na pewno rzeczą która mnie "pociąga" najbardziej jest fabuła a drugą taką rzeczą jest to że można być jeszcze lepszym i jeszcze i jeszcze ... Wieczie o co mi chodzi B)

Najemnik@

Member
Nie ma takiej drugiej gry ktorej mam wszystkie czesci orginaly ;p
Poprostu Gothic ma w sobie to cos czego inne gry nie maja, sam bohater jest czyms zaczynal jako zwykly przestepca ktory nie umial trzymac miecza ,a skonczyl jako wyzwoliciel krolestwa myrtany nie wspominajac o smokach i sniacym. Do tego dluga oryginalna fabula i zadania.

daria

Szejn
Weteran
Ja nie będę oryginalna i powtórzę, że w serii Gothic urzekła mnie niezwykła fabuła i klimat.
Po prostu nie grałam jeszcze w żadną grę, która mi się tak spodobała. Niby zwykły RPG, normalne questy i styl podobny do innych gier, ale jednak Gothic ma to coś w sobie. Nawet zwykłe bieganie po lesie może sprawiać frajdę, co tworzy niesamowity klimat. Zadania, które wymagają dużo myślenia i sprytu - to jest piękne.
Wszystko mnie urzekło. Np. to, że w żadnej innej grze nie widziałam, żeby kumple bohatera przewijali się przez kolejne odsłony - rewela ;) Nie ma co tu pisać, Gothic urzeka pod każdym względem i w każdej kategorii. Czy to o muzykę chodzi, czy to o grafikę (G3), krajobrazy, questy, fabułę itd. Można by w nieskończoność wymieniać.
I mam nadzieję, że tak zostanie do ostatniej części.

Pozdrawiam, Daria.

Karpielek

VIP
VIP
Najbardziej do grania w w te znakomite gry pociaga mnie bardzo ciekawa fabuła. Sam Beziimienny ktory trafił do Koloni jako zwykły przestepca i ktory tyle osiagnał oraz postacie jakie w nim wystepuja. Do tego ciekawe zadania ktore trzeba wykonac. Wspaniały swiat, ktory jest pełny tajemnic. No i atmosfera panujaca w całej seri Gothic.

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Jak większość: wszystko ! Fabuła, możliwości, bohater, grafa, muzyka, rozwój postaci pod wybraną klasę, gilldie, wybory, późniejsze stutki tychże. No i oczywiście ten klimat...

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Gothic to poprostu najlepsza gra. Nie ma co muwić, że fabuła, klimat, bo to wszyscy wiedzą.
Ta gra jest poprostu wyjątkowa i tyle.

Jok3

New Member
Gothic to gra jak żadna inna, ma super fabułę, muzykę dzięki której nadaje grze niesamowity klimat.Sam fakt że bezimienny zaczynał jako nikt ważny a w G4 stanie się królem jest niesamowity.Moim zdaniem takiej serii jak Gothic nie zobaczymy przez długi okres czasu.

Piotrek12750

New Member
Mam różne opinie na temat gry tu je wypisze:

Gothic-Super gra sporo gildi,potworów,i dużo postaci.(Na końcu gry pokonaliśmy Śniącego.)

Gothic 2-Wszystko jest ok.! Przyjaciele są wrogowie,orkowie i wiele innych cała gra doskonale zrealizowana.(Pod koniec gry zabiliśmy Smoka-Ożywieńca.)

Gothic 2 NK-Super gra jest w niej dużo kumpli zza bariery ze wszystkich obozów.(W Dowolnym roździale zabijamy Kruka a pod koniec gry tez zabijamy Smoka-Ożywieńca.)

Gothic 3-Niepodoba mi sie ta gra ponieważ:

1.Niemożna rozmawiać z mieszkańcami miast w dowolnej chwili trzeba miec jakąś misje żeby z nimi porozmawiać.

2.W poprzednich częściach gry zabijaliśmy jakieś potwory a tu co nic zdobyc tylko Artefakty Adanosa i koniec jestes królem Myrtany.

3.Niemożna na stałe przyłączać sie do gildi.

I to by było na tyle oczywiście jest więcej powodów dla których niepodoba (nie podoba) mi się Gothic 3 ale niechce (nie chcę) mi się już ich pisac.Pozdro B)

Wenzelzxc

Member
Zawsze w gothicu i w grach rpg mnie pociągała fabuła co mi dawało ciekawość co sie potem stanie i nieustępliwie grałem aż przejde.A co do rzeczy to od 1 części do 3 ciągnie sie historia bezia a ja chce wiedzieć co się z nim stanie..

Dzyl

El Principe
Mnie pociąga ten gotyci klimat ^^ wzłaszcza w G1 jest on najlepiej ukazany.
Oraz świetna fabuła,wiele mozliwości.No co tu dużo gadac poprostu wszystko ^^ bo to gothic :)

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Fabuła,fabuła i jeszcze raz fabuła :) Nie liniowa.Nie często zdarza się żeby jakiś RPG miał taką fabułę jak Gothic.

Bartek7bartek

Member
mnie w jedynce pociąga Serafia a w dwójce Nadja :) ;) . bez obrazy ale to tak idiotycznie brzmi a tak jesli chodzi o to o co powinno chodzić to jest fabuła i w jedynce i w dwójce (w trójkę nie grałem) można dołączyć do różnych gildii mieć różne stosunki z innymi gildiami i awanse więc są także wątki poboczne

Corvet

Member
W G1 i G2 klimat odgrywa dla mnie najważniejszą rolę i to właśnie on mnie przyciąga.
Jeżeli chodzi o G3. Hmmmm, chyba też klimat, ale to nie to samo co w G1 czy G2.

Hadler

Member
W pierwszej części (miałem jeszcze baaardzo starego kompa) pociągała mnie fabuła klimat i grafika. A dalsze części... jakoś same poszły :p po prostu po zakończeniu 1 części chciałem wiedzieć co będzie dalej i grałem w G2, a później w G3. W końcu zagrałem Zmierzch Bogów i przyznam, że nie był taki zły jak czytałem na forach w necie. W dwójce grafika się troszkę poprawiła i fabuła dalej była fajna, klimat stracił trochę na jakości, ale dalej był fajny. G3 było już trochę nudne, ale udało mi się przejść, chociaż klimatu "niby" już nie było, ale w końcu Bezimienny był bohaterem, no nie? Wiem, że zapewne kilka tysięcy ludzi będzie się ze mnie śmiało, ale chyba najbardziej podobał Gothic 3 Zmierzch Bogów. Już wyjaśniam dlaczego: Bezimienny oddał swoją wolność za Myrtanę, więc rozumiem dlaczego był taki wściekły. Wielu ludzi uważa, że G3ZM jest chu**** bo jest tylko Myrtana, ale ludzie, Przecież to jest tylko dodatek!!! Poza tym Bezimienny zasłużyl na koronę, po tym wszystkim co przeszedł od wygnania Śniącego, przez zabicie smoków, po wyzwolenie Myrtany. Tron mu się należy, a klimat jest tak samo dobry jak w jedynce. Koniec, kropka. :p

Randal

Banned
Do jedynki pociaga mnie fabuła,fabuła i rozbudowany świat. :p
Do dwójki pociaga mnie miasto Khorinis i fabuła. :lol: :)
Do trójki grafika i bardzo duży świat i bardzo rozbudowana fabuła.

Jednym słowem do Gothica przyciaga mnie dobra , rozbudowana fabuła i ogromny świat(przynajmniej w trójce). :(
Pozdrawiam Szczur ;)

Binek7

Member
Opakowanie jest sexy, to ono chyba najbardziej mnie pociąga :blush:

A tak na poważnie, to co może pociągac w Gothicu? Wiadomo, Fabuła przez nią ta gra jest po prostu cudowna, czyni tą grę grywalną i nadaje jej oryginalny klimat.
Każda częśc stoi na wysokim poziomie graficznym patrząc przez pryzmat lat w jakich była tworzona. Masa potworów, przedmiotów, miejsc...Jak dla mnie najlepsza gra wydana dotychczas, a raczej seria gier.

Krzychu1992

Member
Gothic - Fabuła i klimacik do dziś pamiętam te ciarki jak się w nocy po lesie chodziło xD
Gothic2NK - Mniej więcej to co u góry poza tym większy teren ;p
Gothic3 - Fabuła i poprzednicy.. czasami sobie przechodzę od 1 do 3 ;p
Gothic4 - Hmm Kupiłem ją tylko ze względu na poprzedników..osobiście nie traktuje tego jak kolejnej części Gothica ;p

Falka

Member
Najbardziej wciąga fabuła, szczególnie w pierwszej części, druga tak średnio mi się podobała, ale dodatek Noc Kruka był ciekawy, o trzeciej ja się nie wypowiadam bo w ogóle nie przypadła mi do gustu, jedynie co było w niej interesujące to tak bardzo rozbudowany świat no i lepsza grafika.

tyrwes

Member
Najbardziej wciąga otwarty świat, bez żadnych granic(oczywiście bez przesady) sztucznych, jedyne granice to bariera, góry, ocean. Również fabuła, bardzo na to wpływa: jest tajemnicza szczególnie w 1. Muzyka to to, co w Gothicu nigdy nie szwankowało, zawsze współgrało z całością. Oczywiście mnóstwo NPC, wielu bez żadnych questów, ale z własną, niepowtarzalną historią.

Do góry Bottom