Co Daje Wytrzymałość?

Status
Zamknięty.

eifersucht

Member
Jak w temacie. Jestem już w połowie gry i nie wiem po co mi pasek wytrzymałości. Co to daje?

A wytrzymałość wilka? Gdzieś przeczytałam, że się szybciej biega - a ja to umiem i nadal biegam tak samo, czyli wolno.

Niech mnie ktoś oświeci :rolleyes:

wujek14

New Member
wytrzymałosc sluzy do parowania tarczy i wogole do blokowania czym wieksza tym dluzej mozesz blokowac bez utraty zycia

eifersucht

Member
BTW. Przed chwilą odkryłam, ze Bezimienny potrafi zasprintować....myślałam, że w tym Gothicu wogóle nie ma sprintu...no cóż, lepiej późno, niż wcale :lol:

A ma to jakiś wpływ na sprint albo siłę uderzeń? Co z wytrzymałością wilka?

czlapek14

Member
Na sprint wytrzymałość wpływ ma taki, że możesz dłużej biegać, a wytrzymałość wilka sprawia, że możesz sprintować 2x dłużej. Na siłę ciosów to nawet nie wiem, ale chyba kiedy się skończy wytrzymałość to zadajesz mniejsze obrażenia. Jeszcze duża wytrzymałość jest potrzebna do zadania Tunelowy Bulgot czy coś takiego. Gość ci daje mocny alkohol, a ty masz go wypić nie przewracając się, żeby się nie przewrócić trzeba mieć chyba 150 wytrzymałości, albo więcej.

GOFER152

Member
Do tunelowego bulgota trzeba 200 wytrzymałości , jak miałem 198 to padłem a jak podbiłem do 202 to było ok.

kondzio1993

Member
I jeszcze jedno - jeśli zostaniesz zatruty to twoja wytrzymałość zmieni kolor i będzie spadać o wiele szybciej i dłużej się ładować. Ja przez pół gry nie wiedziałem że jestem zatruty.
Na wszelki wypadek radzę wypić miksturke uzdrowienia, czy jak jej tam.

eifersucht

Member
Z tym zatruciem to wiem :) Ale nawet jak byłam zatruta to w sumie nic się nie zmieniało - oprócz koloru paska wytrzymałości ;)

GOFER152

Member
Zwróć uwage dokladniej ,wytrzymałość szybciej maleje i wolniej się odnawia.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Wciskasz chyba Shifta i biegniesz szybciej.Czym więcej wytrzymałości tym dłużej biegasz.Wytrzymałość pozwala tez na blokowanie ciosów tarczą.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom