Click! 05/09

• Thread starter Electric_Dragon
  • Rozpoczęty
E

Electric_Dragon

Guest
Wcześniej mogliśmy się dowiedzieć o końcu czasopisma na gry-online Kwietniowy numer będzie ostatnim spod witryny Click! Swoją drogą nawet lubiłem czasopismo, czasami się kupiło. Na pewno chcę mieć ostatni numer do kolekcji.

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Oficjalnie to zawiesili sprzedaż do końca roku, więc może jest jakaś nadzieja...

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Z tego co czytałem wynika, że numer 05/09 będzie dostępny jedynie w wersji elektronicznej. Jak informuje wydawca, wydawanie gazety zostaje "zawieszone z przyczyn ekonomicznych". Sam osobiście nie byłem czytelnikiem Clicka!, ale od czasu do czasu zdarzyło mi się go dorwać i przeczytać. Muszę powiedzieć, że pismo było naprawdę porządne i godnie rywalizowało z tak solidną konkurencją jak CD-Action czy Play.
Dla pocieszenia dodam, że oficjalna strona Clicka! i forum, nie zostaną skasowane i w miarę możliwości będą dalej rozwijane.
No i pozostaje wierzyć w to, że kiedyś kryzys minie, i być może Click! powróci na nasz rynek ;)

E

Electric_Dragon

Guest
W sumie to nawet dobre posunięcie, przesunąć wydawanie w wersji elektronicznej. Przy tak dobrej reklamie - jaką zafundowało kilka serwisów - na temat zakończenia druku, wersja elektroniczna może się okazać nawet trafnym pomysłem by zwiększyć popularność.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
No mi też jest szkoda tego czasopisma, chociaż podobnie jak Bojan, nigdy nie byłem stałym czytelnikiem tego pisma, wolałem CD-Action i dalej wolę.
Tym niemniej żal, że kolejne pismo o gier upada, ale fakt faktem, CD-A zawsze wyprzedzało inne czasopisma, zarówno jeśli chodzi o wywiady, artykuły, newsy jak i zawartości coverów. CD-A to mocne pismo i raczej nie upadnie, ale gry na ich płytkach pewnie będą gorsze, albo cena czasopisma pójdzie w górę.
Co do Clicka, według mnie wątpliwym jest żeby czasopismo powróciło z powrotem do gry.

Megarion

El Presidente
Eh, ja pamiętam bodaj jeszcze pierwszą reklamę Clicka w TV... Chyba był na okładce koleś z Final Fantasy. Wtedy nie miałem właściwie żądnego pojęcia o grach i w ogóle o kompach, ale drugi numer już kupiłem (czy coś w tych okolicach). Nawet płyty nie było, za to gazeta miala jakiś klimat. Potem, po różnych zmianach, w których się nie orientuję, zeszło moim zdaniem na poziom bardzo niski. Ale początek był świetny :]

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
Jak byłem mały to kupowałem Clicka, i to dużo, ale jak już Megarion wspomniał były jakieś zmiany w redakcji i pismo zeszło na psy. Szkoda, bo pamietam że i fajne teksty były, i fajna zawartość płyty, i tańsze niż CD-Action..

Vendetta

Deathproof
VIP
Szkoda mi Click!a tylko ze względu na CD-Action.
Nie lubiłem tej gazety. Kiedyś, wraz z moim pierwszym zakupionym numerem, bardzo mi się podobało. Miało w sobie to coś... Później się staczało, aż spadło. CDA na tym ucierpiało.
Niestety, life is brutal. Miejmy nadzieję że pismo kiedyś powróci.
Czy tylko ja zauważyłem błąd w nazwie tematu ;P?

Arminas

Wybraniec Adonix'a
ED, oni nie przesuwają się na wersje elektroniczną, po prostu ostatni numer mieli już gotowy i go wydali w ramach pożegnania

Blair

Członek #RN
VIP
A ja posiadam pierwszy numer Clicka ^^ po za tym to pisemko nie przypadło mi do gustu.

Do góry Bottom