Ciekawy Rts/mieszanka Rts Z Czymś

Status
Zamknięty.

Świrus

Ginekolog (Przywódca zbójów)
Naszła mni chętka na RTSy i nie wiem za jekiego się zabrać. Chciałbym abyście mi coś polecili. Obowiązkowy jest multiplayer i cena maksymalnie 100zł. Myslałem o Apellforce, ale nie wiem czy ma multi, a także o Warhammer 40000: Dawno of War, ale z tym zamierzałem poczekac, az się pojawii w złotej/platynowej/kolekcjonerskiej edycji z dodatkiem.

EDIT: Hmmm skoro ten WII: FT tak wymiata to byłbym wdzięczny jakbyście jeszcze ocenili jak jest popularny. Co z tego, że fajne multi jak będzie popularny jak Doom 3...

Gucio

Member
Spróbuj C&C Generals (o ile nie zrobiłeś tego wcześniej
wink.gif
). Gierka ma cudny multi i ciekawą kampanie, więc na pewno wciągnie cie na kilka tygodni. Kosztuje nie wiele, bo tylko 50 zł, a grafa i grywalność to 1 klasa
tongue.gif
. Oprócz tego polece ci wszystkie gry z serii C&C, wszystkie są cudne pomimo swego wieku (Red Alert 2 wymiata
smile.gif
). Bodajże 18 lutego wychodzi zestawienie wszystkich części sagi w jednym pudełku za 139zł (10 gier), więc możesz zaszaleć i kupić se
tongue.gif
. No albo Heroesów 5... chociaż będziesz musiał poczekać te pare miesięcy do premiery (zawsze pozostaje pre-order).

Pozdro
cool.gif

Baton

Weteran
Weteran
QUOTE (Gucio @ 08-02-2006, 16:48) Spróbuj C&C General (o ile nie zrobiłeś tego Oprócz tego polece ci wszystkie gry z serii C&C, wszystkie są cudne pomimo swego wieku (Red Alert 2 wymiata
smile.gif
). Bodajże 18 lutego wychodzi zestawienie wszystkich części sagi w jednym pudełku za 139zł (10 gier)
A kto to w Polsce wydaje? I gdzie będe to mógł kupić?
tongue.gif
A propo twojego pytania to możesz sobie również kupić Wacrafta 3 razem ze Frozen Throne (doadatek) bardzo dobra gra z muliplayerem z elementami rpg. Poleacam

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
Jeśli najważniejsze jest dla ciebie multi, to NIE KUPUJ POLSKIEGO WH40K Dawn of War.
Polskiego patcha do tego nie ma. Ale jak ważniejszy sp to kupuj kupuj kupuj - świetne.

a Spellforce ma zaje***** single, ale to jest raczej RPG z elementami RTS.
A co do multi to jest, ale nie probowalem bo przez GameSpyArcade... a to gówno wg. mnie
biggrin.gif
.

Polecam natomias War3 + Frozen Throne. Na multi jest boskie !!! Tak jak Diablo II sory za offtop. Ale kazdy tryb multi w grze blizzarda wymiata.

Gucio

Member
QUOTE (Baton @ 08-02-2006, 17:56) A kto to w Polsce wydaje? I gdzie będe to mógł kupić?
tongue.gif
A propo twojego pytania to możesz sobie również kupić Wacrafta 3 razem ze Frozen Throne (doadatek) bardzo dobra gra z muliplayerem z elementami rpg. Poleacam
18 luty to dzień premiery w Polsce, wydaje ją EA Polska
tongue.gif

Jakby ktoś nie skumał to chodzi mi o Command & Conquer...
tongue.gif

chery

Member
Ja tam polecę ci mało znaną gierkę Knight and Merchant's. Mało znana ale zarąbista. Ogólnie to chodzi o to aby budować aremkę składającą się z łuczników, pikinierów itd. a następnie rozwalić wroga. Wiem że brzmi trywialnie ale wierz mi takie nie jest! Równie ważna jest dobrze funkcjonująca gospodarka, system ulic itd. Coś jak Setllersy tylko że ma w sobie więcej akcji i więcej z RTS-a. Naprawdę polecam. Okrzyk "dwawać rzarcie" zapamiętam chyba na zawsze. A i szukaj na allegro bo giera ma już swoje lata.
Pozdrawiam!

Baton

Weteran
Weteran
QUOTE (chery @ 09-02-2006, 19:27) Ja tam polecę ci mało znaną gierkę Knight and Merchant's.
Racaj bardzo dobra gierka kiedyś w nią grałem dwali ją w jakiejś gazecie ale gra jest fajna tylko chyba bez multi. A propo Frozen Throna to jest znany oj jest nie masz o co martwić bo ja nigdy nie miałem problemów z połączeniem sie, mi zawsze łączy z battel.net. Tylko system battel.net jest tam troche inny niż w innych grach. Ale to akurat mi nie przeszkadza. Polecam

Ja proponuję Codename: Panzers i AoE III. Knights and Merchants jez mi się podoba i jest chyba warta uwagi. Polecam też serie Total War, a szczególnie tę najnowszą część Rome: Total War. Widok słoni bojowych albo kawalerii wbijajacych się w szeregi żołnierzy jest chyba niepowtarzalny. Więcej fajnych tytułów sobie nie przypominam.

Pozdrawiam.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom