Buster

Status
Zamknięty.

rokerss

New Member
W trzecim rozdziale grając Najemnikiem dostajemy zadanie od Bustera"Rogi Cieniostwora dla Bustera".Wiedząc,że będzie taki quest zawczasu zacząłem zdobywać Rogi Cieniostworów(polowanie,handel czy gdzieś tam leżące)Uzbierałem tego 18 sztuk.Idę więc do Bustera,otwiera się lista dialogowa"mam kilka Rogów Cieniostwora"oddaje towar i tu zaczyna się problem.DOŚWIADCZENIE +0!!! Nie dostaję expa za Rogi (300 za sztukę)Jest tylko kasa...
Szukałem na Forum ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.Jest tylko podpowiedz,jak na Busterze można "dorobić się" złota i doświadczenia.

1.Sprawdzałem stan expa przed oddaniem Rogów i po oddaniu.Niestety stan się nie zmienił.Odpada więc opcja,że gra"pamięta"ale nie pokazuje.
2.Ponowna instalacja Gothica 2 i Nocy Kruka nie przyniosła poprawy sytuacji.Nic się nie zmieniło.
3.Mam 42 level i odebrałem Oko Innosa z naprawy u Benneta.Być może problem tkwi w dużym levelu jak na trzeci rozdział???
Uprzedzając pytanie:można to osiągnąć i nie gram na kodach!!!

Proszę o pomoc.Z góry dziękuję.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Hmm... Nie pamiętam dokładnie tego zadania, ale spróbuję Ci pomóc. Czy kiedy oddajesz rogi, pojawia się napis : "Doświadczenie + 0" ? Jeśli nie, być może chodzi o doświadczenie, które zdobywamy poprzez zabijanie cieniostworów.
Jeśli jednak nie o to chodzi, to zapewne jest to najzwyklejszy w świecie bug i jak zwykle, zalecam wczytanie wcześniejszego save'a :)

Pozdrawiam

Xingu

Member
hmmm...

Spróbuj tak... oddaj rogi, zapisz sobie ilość XP znajdź jakiegoś potworka i go zabij. I zobacz czy dostałeś XP tylko za potworka, nic czy za potworka i rogi. Jeśli nic to nie da, znaczy że masz buga i nic nie poradzisz w tej chwili. Przykro mi.

Pandrodor

Member
Wywal na podłogę (Nie pamiętam czy się da ale chyba tak) lub do skrzyni 15 rogów i daj mu na przykład 3. Jeśli zadziała, dawaj mu tak po kilka. Zrób też tak jak Xingu.CYTAT
Jeśli nie, być może chodzi o doświadczenie, które zdobywamy poprzez zabijanie cieniostworów.
Albo cię nie rozumiem albo to jest bez sensu...Ja zabijałem cieniostwory, dostawałem za nie PD i potem jeszcze raz u Bustera. Może jeśli to nei pomogę zainstaluj patcha 2.6, jeśli nie masz.
Pozdrawiam.
EDIT:CYTAT
I zobacz czy dostałeś XP tylko za potworka, nic czy za potworka i rogi
Potworków już pewnie nie ma w Khorinis z tym levelem. Jeśli nie pobiłeś wszystkich najemników zlej najbliższego.

rokerss

New Member
Jeśli zabije potwora,Poszukiwacza,pobiję kogoś ;) wykonam dowolny quest,to punkty doświadczenia wpływają normalnie na konto Beziego.
Wczytanie wcześniejszego save`a działa,ale tylko do pewnego momentu.O co chodzi:mam 42 level wszystko działa normalnie,bez zgrzytów i bugów(mogę sprzedać Busterowi Rogi i otrzymać PD)lecz jeśli Bezi zdobędzie 43 level wszystko się kaszani.Za Rogi dostaje 0 :( PN ale za inne stwory,Poszukiwaczy i ludzi Exp jest przyznawany.

Mam w związku z tym APEL DO GRACZY.

Spróbujcie sprzedać Rogi Busterowi po zdobyciu 43 - 44 levelu,ale przed Piątym Rozdziałem,bo wtedy kończy sie zadanie związane z Rogami.Ciekawe,czy u Was stanie się tak samo jak w moim przypadku.

Pandrodor

Member
Mnie się jeszcze nie udało mieć w NK takiego poziomu przed 5 rozdziałem xD Kończę zawsze z ok. 50. Ale wiesz co? U kogoś innego ZAPEWNE będzie tak samo...te kilka rogów cię nie zbawi, daj sobie spokój :)
Pozdro.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom