Bug?!(a La "szał Bitewny")

Status
Zamknięty.

Mleczko

New Member
Gram w G3 magiem po stronie orków(tak, tych złych:p) i zaobserwowałem 1 rzecz: często zaklęcia, po kilku użyciach(np kula ognia, błyskawica) zwiększają swoją siłę - rozpruwacza na początku zabijam 2 błyskawicami, potem już tylko 1.

Lecz podczas czyszczenia Okary stało się coś niespodziewanego: otóż czyściłem ją błyskawicą, i po kilku/kilkunastu użyciach/padniętych wrogach błyskawica nagle zaczęła atakować o wiele mocniej(czytaj: jakimś cudem zmienił się czar "błyskawica" na "przywołanie błyskawicy"). Nie wiem jak to możliwe, bo ani zwoju z takowym czarem, ani takiego czaru nie miałem w ekwipunku/nauczonego, więc możliwe że był tam jakiś bug, bo potem próbowałem kilka razy doprowadzić znowu do takiego stanu, niestety, bezskutecznie.
Może ktoś wie o co chodzi?:)

Najemnik@

Member
mnie tez sie zdazylo ze bilem cos ciagle tym samym czarem i walilo coraz wiecej wiec mozliwe ze to jakis bug ale nie jestem pewien moze tak musi byc ;p

Everon_92

Member
Miałem szał bitewny ale tylko wojownikiem,mianowicie po wybiciu kilku orków reszta spadała na 1 hita,ale wiem że innym osobom też się to zdarzało.Co do maga to jeszcze nie słyszałem o czymś takim,ale nie wydaje mi się że to bug,bo nie udało ci się go już powtórzyć,więc to wygląda na buga.

Pozdroo

kondzio1993

Member
To nie bug:p
Nie pamietam źródła , ale czytałem już kiedyś o tym. Jak dobrze powiedzieliście Bezi wpada w szau bitewny i to dotyczy i magi i miecza i łuków, lecz oczywiście nie zawsze to wychodzi tzw częsciowy random. Wiec nie narzekać tylko kosić przeciwników:D

Mleczko

New Member
Spoko, ale co z tym zaklęciem?? Bo o ile wiem nie ma tak że jak np walczysz Wielkim Toporem(jakoś tak)i wpadasz w szał to ten topór zmienia się w Krush Irmak(na przykład). A tutaj z błyskawicy powstało Przywołanie Błyskawicy... Więc tak zdeczka się dziwię:p

"ale nie wydaje mi się że to bug,bo nie udało ci się go już powtórzyć,więc to wygląda na buga."o_O nie rozumiem:D
A z zaklęciami to wali mocniej ale się nie zmienia-.-

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Po prostu został wprowadzone ukryte "expienie skila" moim zdaniem. Im dłużej używasz tego samego skila, stajesz się coraz lepszy w jego posługiwaniu, mało takich gierek było ? Prawie wszystkie MMO, GTA, czy strzelanki proste. W G3 po prostu twórcy tego nie ujawnili, może miała to być taka niespodzianka i kwestia do poruszania na forach :p

Sam nigdy czegoś takiego nie miałem, ale gdy załączę G3 to sprawdzę jak to jest ;).

Mleczko

New Member
Tylko że tu nie było tak, że się nagle nauczyłem przywołania błyskawicy - po prostu nagle błyskawica na przywołanie jej się zamieniła. A po wybiciu Okary nie miałem już możliwości grania przywołaniem... only błyskawica - jak poprzednio. A, i co do rozwijania skilla - w Gothicach możesz wybić 666 orków i 999 wilków mając 100 siły(wybijasz mieczem, a jak ty tych orków i wilki w takich ilościach zabijesz - tego nie wiem:p) i po tym wszystkim jedynie expa będziesz mieć full, bo siła ani trochę ci nie skoczy(chyba że jakiś quest z nagrodą siła +x). Więc tym bardziej za wybicie okary...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom