Brak Arcania.exe

Status
Zamknięty.

mkenji90

New Member
Witam,
podczas instalacji (która dość długo się instalowała z kilkoma "lagami") gra się zainstalowała (bez directX i physX, ponieważ mam najnowsze wersje)
gry spróbowałem ją uruchomić za pomocą skrótu na pulpicie pojawia się okienko że nie widzi pliku Arcania.exe no i faktycznie w folderze z grą nie było go.
spróbowałem także uruchomić z płytki grę ale nic to nie dało. reinstalla zrobiłem i dalej to samo.
Pozdrawiam Lucid.

PROBLEM ROZWIĄZANY: zrobiłem obraz gry i musiałem WSZYSTKO zainstalować nawet physX i directX które już i tak miałem. (gdy instalowałem z obrazu tylko Arcania gra sie nie instalowała cała) Podczas instalacji mialem wszsystko wyłączone

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Nie jestem fachowcem od logów itp. Doradzę Ci więc tak, jak sam rozwiązałem ten problem (bez niczyjej pomocy z resztą) dlatego nie zagwarantuję sukcesu.

Przede wszystkim instaluj wszystko (nawet jak mniemasz, że masz wszystkie peryferia: stery i inne wspomagacze) Najlepiej zrób tą instalację z pliku iso, czyli najpierw zrób obraz z płyty oryginalnej ( potem nie musisz jej już wkładać do napędu, a tym samym nie niszczysz powierzchni CDka). Oczywiście musisz mieć program do odtwarzania plików iso*. Np.: Virtual CloneDrive. Darmowy i w pełni funkcjonalny.Do tego banalny w użyciu. Ten wymieniony służy do montowania dysków wirtualnych. Do robienia obrazów, możesz zastosować np. Folder 2 ISO.
Po takiej instalacji (przy założeniu, żę masz aktualne stery, directX itp.) odpalasz grę z folderu gry: czyli np. C:/Program Files/Spellbound/Arcania-G4/ Arc...exe ( czy gdzie ją tam zainstalowałeś
Jak to zadziała. to wywal sobie skrót na pulpit i cała filozofia...

Wysoki93

Active Member
Wydaje mi się, że nie ważne czy zainstaluje grę z płytki czy z kompa, Lucid pisał, że nawet po reinstalce nie miał pliku .exe gry w folderze po instalacyjnym.
Na twoim miejscu zadzwoniłbym albo wysłał maila do pomocy technicznej, możliwe, że masz uszkodzoną płytkę i dlatego nie instaluje się w pełni.

mkenji90

New Member
Spróbuję jeszcze tak jak Biafra napisał bo mozliwe że instalator podczas freezów przeskakuje pliki. Możliwe że gdy uruchomię z kompa nie będzie się przycinać instalacja. Szukałem też na innych forach m. in. http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?p=672731 ten sam problem więc to ie tylko ja mam taki problem. Wy macie Gothica 4 z polskim dubbingiem?

Krzychu1992

Member
Lucid wystarczy ze znajdziesz cracka na necie i wgrasz..
Masz wirusa na kompie który ci usuwa niektóre pliki exe wiem bo sam tak miałem ale z inna grą albo np programem PAWN.. znajdź cracka wklej go i bd ci smiagło ;]

PS. jak chcesz to ci mogę wysłać mojego exe ;p

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Wydaje mi się, że nie ważne czy zainstaluje grę z płytki czy z kompa,

W moim przypadku to było ważne. Z płyty fizycznej insatalka się rozpoczynała, lecz już na samym początku zawieszała się. Za pierwszym razem czekałem chyba ze 40 minut (miałem inne zajęcia w domu) i nic się nie działo. Podjąłem takich prób ze trzy, tyle, że każda następna była już krótsza.
Na koniec, bez dzwonienia gdziekolwiek zrobiłem tak, jak to opisałem powyżej i zagadało.
Moim zdaniem, coś jest nie tak z buforowaniem pamięci bezpośrednio z płyty. Stąd rwie się instalacja... Z wirtualnego dysku nie ma tego problemu, więc instalacja przebiega poprawnie, a co za tym idzie, grę można odpalić (czy to ze skrótu, czy też bezpośrednio z katalogu z pliku .*exe)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom