Błędy Po Przeniesieniu!

Status
Zamknięty.

cLoNe_xx

Król Nordmaru
Forum działa ponownie lecz po takim przenoszeniu bazy zapewne będą występować drobne problemy z jakimiś funkcjami. Wszelkie objawy niedziałających funkcji prosiłbym o zgłaszanie właśnie tu aby nie powstawało masę tematów o każdym błędzie
smile.gif

Pozdrawiam cLoNe_xx

Megarion

El Presidente
QUOTE Warning: fsockopen(): unable to connect to poczta.o2.pl:25 in /home/dealer/main/pkg/nucode/gothic/html/forum/sources/lib/emailer.php on line 480

Mail Error!

SMTP protocol failure!
Host: poczta.o2.pl
Return Code:
Return Msg:
Invision Power Board Error: Could not open a socket to the SMTP server
Check your SMTP settings from the admin control panel

Mam to, jak chce wysłać prywatną wiadomość.
Jest na to jakaś rada ??

cLoNe_xx

Król Nordmaru
Tak więc błąd chyba już naprawiłem ale najlepiej będzie jak ty to potwierdzisz bo to jeszcze zależy od ustawień twojego konta. Ja błędu nie mam więc czekam aż sprawdzisz i napiszesz czy też masz już wporządku.
Pozdrawiam cLoNe_xx

cichy

Member
Więc po pierwsze... strasznie się ciesze że znowu wróciliście i oby sytuacja tego typu sie już nie powtórzyła, po drugie napotkałem jeden błąd a mianowicie, kiedy chce zmienić avatar u góry wyświetla mi się coś takiego:

QUOTE Warning: opendir(/home/hosts/nucode_gothic/forum/html/avatars): failed to open dir: No such file or directory in /home/dealer/main/pkg/nucode/gothic/html/forum/sources/Usercp.php on line 1563

Warning: readdir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/dealer/main/pkg/nucode/gothic/html/forum/sources/Usercp.php on line 1565

Warning: closedir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/dealer/main/pkg/nucode/gothic/html/forum/sources/Usercp.php on line 1581

Zmieniam avatar który jest w formacie .gif i waży 16 KB i pokazuje mi się błąd że nie można zuploadować tego obrazku ponieważ zbyt duży rozmiar lub inne takie bzdety, dodam że ma wymiary 105/145 a dopuszczalne jest 160/160 więc pytam się co jest i prosze o naprawienie tego błedu.

EDIT:

Zmieniłem avatara za pomocą linka i zadziałało, ale nadal nie działa jak zuploaduje go z kompa nie wiem co się dzieje więc czekam cierpliwie na naprawienie tego błędu ;]...

Pozdro

Kushi

Weteran
Weteran
Ja chciałbym zgłosić dwa drobne błędy związane ze stronką. Po pierwsze logo; "Gothic.g4ce.pl" które trzeba zmienić (mam nadzieję że masz wersję bez tego tekstu).

Druga to wyszukiwarki (ja mówię o Google nie wiem jak w innych). Gdy wpisuję "www.gothic.up.pl" wyskakuje mi tekst:

QUOTE Gothic.g4ce.pl - Gry z serii Gothic - Gothic, Gothic 2, Gothic II ...
Strona w całoœći poœwięcona grom z serii gothic. Znajdziesz na niej rozbudowane
działy na temat Gothiców. A także informacje o NK i G3 jakich nigdzie ...
www.gothic.g4ce.pl/ .

P.

RaVeN

Admin Site
Weteran
Błędy języku zależą od przeglądarki w jakiej oglądasz stronę. Jednak i to idzie poprawic ...

Kushi

Weteran
Weteran
smile.gif
Nie chodziło mi o krzaczki. Gdy wpiszę się cokolwiek z Gothic UP zawsze wyskakują Gothic.g4ce.pl , g4ce a tego serwisu nie lubimy.

cLoNe_xx

Król Nordmaru
Google aktualizuje co jakiś czas w bazie dane o stronach. Więc troche to potrwa zanim będzie pisać poprawnie
smile.gif
Co do loga nie mam wersji bez napisu ale jakoś sie z tym uporam jeszcze nie miałem kiedy sie zabrać. Może ktoś chce poszperać w sieci i znaleźć screena z którego to było zrobione napewno by pomogło
smile.gif

Co do błędu cichego to postaram się to zrobić jak najszybciej
smile.gif

Pozdrawiam cLoNe_xx

Moozi

Member
Witam
Mam identyczny problem jak cichy. Gdy chce zmienić avatar wyskakuje taki błąd:

QUOTE Warning: opendir(/home/hosts/nucode_gothic/forum/html/avatars): failed to open dir: No such file or directory in /home/dealer/main/pkg/nucode/gothic/html/forum/sources/Usercp.php on line 1563

Warning: readdir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/dealer/main/pkg/nucode/gothic/html/forum/sources/Usercp.php on line 1565

Warning: closedir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/dealer/main/pkg/nucode/gothic/html/forum/sources/Usercp.php on line 1581

Nie moge zmienić avka również za pomocą linka
sad.gif
. Błąd wyskakuje ponad stronką. Plik waży 54 kb i ma wymiary 105/150.

Pozdrawiam i proszę o jak najszybszą naprawę błędu.

RaVeN

Admin Site
Weteran
Najpierw usuń obecny avatar, a następnie wgraj nowy.

chery

Member
No dobra ja jako korektor mogę zająć się tym logiem. Wezmę się pobawię pousuwam powklejam i będzie. Clonexx napisz tylko czego oczekujesz bo muszę mieć jakiś ogólny pogląd na to co mam robić. Czy mam tylko wykasować napis g4ce czy wogóle stworzyć nowe logo??? Proszę o szczegóły i akceptację (lub jej brak
biggrin.gif
) na to abym zajął się tą sprawą.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Nie chce się wtrącać, ale popatrz sobie na logo na stronce ;] Jest juz przerobione i widneje na nim napis gothic.up.pl ;] Czyli chyba wystarczy jeszcze wrzucić to samo logo na foro ;]

cLoNe_xx

Król Nordmaru
Na foro wrzuce jak tylko będe miał chwilke. Strona była ważniejsza więc zajołem się tym od razu
smile.gif

Pozdrawiam cLoNe_xx

freak_man

Member
Warning: opendir(/home/hosts/nucode_gothic/forum/html/avatars): failed to open dir: No such file or directory in /home/dealer/main/pkg/nucode/gothic/html/forum/sources/Usercp.php on line 1563

Przy zmianie avataru coś takiego wyskakuje ponad logiem Gothic g4ce.pl, i nie moge zmienić avatara z dysku bo napisane ze za duży albo coś w tym stylu.

cLoNe_xx

Król Nordmaru
Ok sorka całkowicie zapomniałem miełaem to zrobić już wcześniej. Ale ok teraz już powinno wszsytko działać już ustawiłem poprawnie mam nadzieje ścieżki. Osoby, które zgłąszały błąd prosiłbym jeszcze o potwierdzenie tego w tym temacie lub na PW.
Pozdrawiam cLoNe_xx

cichy

Member
Więc zgłaszam że wszystko jest ok, avatarki da się zmieniać normalnie, bez żadnych problemów...

+Dark Innos+

Member
Znalazłem błąd ze na stronie klikam na krwae kielichy bo chce sie dowiedziec o krwawych kilelichach to mi wyskakuje takie cos QUOTE Nie ma artykułu o takim numerze w bazie danych! Staraj się poruszać po serwisie za pomocą przygotowanych linków, jeżeli ten błąd pokazał się po kliknięciu w jakis link zgłoś to webmasterowi! Zostanie to naprawione ????

Kacperex

KacŚpioszek
QUOTE (+Dark Innos+ @ 08-12-2005, 20:41) Znalazłem błąd ze na stronie klikam na krwae kielichy bo chce sie dowiedziec o krwawych kilelichach to mi wyskakuje takie cos QUOTE Nie ma artykułu o takim numerze w bazie danych! Staraj się poruszać po serwisie za pomocą przygotowanych linków, jeżeli ten błąd pokazał się po kliknięciu w jakis link zgłoś to webmasterowi! Zostanie to naprawione ????
Przez przypadek został dział usunięty. Jak ReVeN się pojawi to i dział będzie spowrotem na stronie.

Pozdrawiam

Dark Shadows

Active Member
Nie wiem czy innym się tak dzieje, ale mi za każdym razem jak wchodzę na forum nie loguje automatycznie profilu. Za każdym razem musze to robić sam. Zaznaczam by dodawał mnie automatycznie, ale nigdy to nie działa, co nieco zaczyna mnie nurtować.

Mam nadzieje, że da się to naprawić albo jak coś to może jest inny sposób na automatyczne logowanie.

Pozdrawiam all
biggrin.gif

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom