2 Sprawy Z Regulaminem

Status
Zamknięty.

Dark Shadows

Active Member
1.Mam małą sugestie, co do regulaminu głównego albo regulaminu działu Inne Strony. Chodzi mi o zakaz reklamowania innych stron o Gothicu. Czy można tam dodać też, że jest taki zakaz reklamowania również przez pw? Bo miałem kilka takich "reklam" i aż się proszą o warna lub coś innego. <_<

Wiem o opcji blokuj, ale wzmianka w regulaminie chyba nie zaszkodzi.

2. Może jakiś punkt o tworzeniu kont z nickami bardzo podobnymi do tych już na forum? Nie chodzi mi o nicki Magda 123 itp. a choćby o takie jak kacpereks (czy jakoś tak) czy konto gray_fox pisane z małej (nie nasz Gray_Fox). Chodzi mi o osoby, które zmienią jedną literkę i mogą chcieć się pod kogoś podszywać.

Ten drugi punkt to tak mniej ważny według mnie.

Pozdrawiam. ;)

E

eMzi

Guest
CYTAT(Dark Shadows @ 07-08-2007, 16:44) [snapback]149772[/snapback]
1.Mam małą sugestie, co do regulaminu głównego albo regulaminu działu Inne Strony. Chodzi mi o zakaz reklamowania innych stron o Gothicu. Czy można tam dodać też, że jest taki zakaz reklamowania również przez pw? Bo miałem kilka takich "reklam" i aż się proszą o warna lub coś innego. <_<

To, co ktoś przesyła Ci prywatnie to, jak sama nazwa wskazuje, treść prywatna, a więc niepodlegająca restrykcjom.
Sam wyciągnij z tego odpowiednie wnioski...

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
CYTAT(eMzi @ 07-08-2007, 22:40) [snapback]149803[/snapback]
To, co ktoś przesyła Ci prywatnie to, jak sama nazwa wskazuje, treść prywatna, a więc niepodlegająca restrykcjom.
Sam wyciągnij z tego odpowiednie wnioski...

Jak to ujął admin, prywatna wiadomość to część forum więc mogą być kary. Jak obraza czy to na PM, czy na forum jest traktowana tak samo, to czemu nie robić tak z innymi rzeczami?

CYTAT(Regulamin)
- Na forum nie używamy wulgaryzmów, nie obrażamy, ani nie krytykujemy nikogo (dotyczy to również prywatnych wiadomości). Krytykę pozostaw adminom i moderatorom.

E

eMzi

Guest
CYTAT(Jodełko @ 07-08-2007, 22:54) [snapback]149807[/snapback]
Jak to ujął admin, prywatna wiadomość to część forum więc mogą być kary. Jak obraza czy to na PM, czy na forum jest traktowana tak samo, to czemu nie robić tak z innymi rzeczami?

No to źle to admin ujął, bo nie powinien ingerować w rzeczy prywatne. Jeśli w nie ingeruje to przestają być prywatne.
Poza tym, obrażanie kogoś a reklamowanie własnego serwisu to dwa różne światy i nie powinny być stawiane obok siebie. Jeszcze rozumiem jeśli chodzi o nachalne napieprzanie PMami dziesięć razy dziennie tej samej osoby, ale jeśli ktoś raz wyśle Ci wiadomość to, co Ci szkodzi poświęcić 30 sekund na jej usunięcie? Naprawdę aż tak Cię to boli, że musisz wyrwać 30 sekund ze swojego życia na tą czynność?
Last, but not least, całkiem zabawny jest ten punkt regulaminu, który zacytowałeś.
CYTAT
- Na forum nie używamy wulgaryzmów, nie obrażamy, ani nie krytykujemy nikogo (dotyczy to również prywatnych wiadomości). Krytykę pozostaw adminom i moderatorom.

Pozostawiając to w obecnej formie 90% ludzi, którzy wypowiadali się w temacie "Tolerancja" powinno dostać ostrzeżenie. Na miejscu administracji sprecyzowałbym ten punkt.

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
CYTAT(DS)
Bo miałem kilka takich "reklam" i aż się proszą o warna lub coś innego. dry.gif

Kilka to nie jeden :D. Wulgaryzmy i wyzwiska denerwują, a niektórych też takie bezsensowne reklamy for po 2 userów. :) Po za tym nie mówimy o 1 reklamie bo za 1 przekleństwo nikt nie dostanie warna :p. W sumie za 2 tez nie :D, ale za 3 już można dostać, bo mi Kacpi kiedyś wlepił warna. Za 3 ocenzurowane przekleństwa, ale to już inna historia xD.

E

eMzi

Guest
CYTAT(Jodełko @ 07-08-2007, 23:07) [snapback]149811[/snapback]
Kilka to nie jeden :D. Wulgaryzmy i wyzwiska denerwują, a niektórych też takie bezsensowne reklamy for po 2 userów. :) Po za tym nie mówimy o 1 reklamie bo za 1 przekleństwo nikt nie dostanie warna :p. W sumie za 2 tez nie :D, ale za 3 już można dostać bo mi Kacpi kiedyś wlepił warna za 3 ocenzurowane przekleństwa ale to już inna historia xD.

A zorganizujesz petycję w związku z rozrzucaniem ulotek? Bo mnie to denerwuje i chciałbym ten proceder zakończyć.
Pleeease... nie popadajmy w przesadę, nikomu nie szkodzi poświęcić chwilę czasu na usunięcie jednej czy dwóch wiadomości.
CYTAT(Jodełko @ 07-08-2007, 23:07) [snapback]149811[/snapback]
Kilka to nie jeden :D.

Skoro jesteś już taki dokładny, to sam zainteresowany nie sprecyzował przedziału czasowego, w którym otrzymał te PMy. Tak więc mógł je otrzymać dzisiaj lub też w przeciągu ostatnich 3 miesięcy. Ja w ciągu 3 miesięcy też dostałem kilka PMów. Ile? 2. Usunięcie ich zajęło mi 30 sekund. Jakoś nie płakałem z tego powodu.

Kacperex

KacŚpioszek
CYTAT
1.Mam małą sugestie, co do regulaminu głównego albo regulaminu działu Inne Strony. Chodzi mi o zakaz reklamowania innych stron o Gothicu. Czy można tam dodać też, że jest taki zakaz reklamowania również przez pw? Bo miałem kilka takich "reklam" i aż się proszą o warna lub coś innego. dry.gif

PMm jest integralną częścią forum.
Jeżeli ktoś wulgaryzmy ładuje komuś na prywatne, to warn.
Aczkolwiek reklamowanie forum przez PM - nie jest złe. Można taki fakt zgłosić administracji i na pewno będą konsekwencje.
Zmianka odpowiednia zaistnieje w regulaminie.

CYTAT
2. Może jakiś punkt o tworzeniu kont z nickami bardzo podobnymi do tych już na forum? Nie chodzi mi o nicki Magda 123 itp. a choćby o takie jak kacpereks (czy jakoś tak) czy konto gray_fox pisane z małej (nie nasz Gray_Fox). Chodzi mi o osoby, które zmienią jedną literkę i mogą chcieć się pod kogoś podszywać.

Niestety taki punkt nie powstanie, gdyż mija się to z celem.
Czy uważasz, że osoba zakładająca taki nick na forum czyta regulamin? Nie sądzę są to typowe lamusy, które chcą wyrządzić jakąś szkodę.
I tak są banowani i tak :)
Punkt zbędny.

Dark Shadows

Active Member
No i wszystko się wyjaśniło. Dzięki za rozpatrzenie tej sprawy Kacperex. ;)

Pozdrawiam.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom