Łowca Smoków

Status
Zamknięty.

toros1

Member
Witam.
Zawsze grałem Magiem i teraz postanowiłem sprubować zagrać najemnikiem. Jestem już łowcą smoków, broń dwuręczna 33%, siła 75. Moje pytanie jest takie co powinienem zrobić przed wyruszeniem na smoki, z jaką bronią i z jakim poziomem najlepiej. Prubowałem zabić tego Orka-zwiadowce za miastem to szło mi cienko więc boje sie co to będzie jak będzie trza walczyć z Jaszczuroludźmi. A i jeszcze mam tą podstawową zbroje łowców smoków i ten bodajże cięzki magiczny miecz dwuręczmny co zadaje 70.

Karpielek

VIP
VIP
Na twoim miejscu poduczył bym się z broni dwuręcznej do mistrza, ponieważ na poziomie wojownika, nie zadasz krytycznego uderzenia i będziesz się musiał namęczyć.
Co do walki z Jaszczuroczłekami, to dobra jest kusza np. bojowa(70 obrażeń) lub trochę lepsza ciężka kusza(85 obrażeń)
Poziom co najmniej 18. Miecz jeszcze ujdzie, bo 70 obrażeń to nie jest mało, ale są lepsze. Smocza Zguga(80obrażeń) znajduje się w drodzę do słonecznego kręgu, konkretnie w jaskini. Pilnują ją Wojownicy Cienia i kilka szkieletów.
Jeśli masz złoto udaj się do Darona na placu kupców. Za 1000 szt. złota możesz zyskać 80 punktów trafień i dodatkowe bonusy. Złóż mu 20 ofiar po 50 szt. złota.
Pozdro ;)

Dzyl

El Principe
Podpakuj troche w siłę i broń dwuręczną.Idać na smoki powinieneś mieć gdzieś 60 % broni dwuręcznej.Więc to juz chyba jest mistrz.Tak jak radził karpielek zdobądz smoczą zgubę, bo smoki nie są wcale takie słabe.Przydała by się także jakaś niezła kusza , oraz gdzieś 45% w kusznictwie.Radze też wbić ze 2 poziomy żeby mieć więcej punktów trafień.

Norris

Member
Ja bym na twoim miejscu nauczył się lepiej walczyć
Jeżeli chcesz również mieć spory zysk zanim pójdziesz na bagiennego smoka iść w stronę kamiennego.
Po drodze na półce skalnej spotkasz Gorna i jeszcze jednego kolesia.
Naucz się zbierać łuski i spuszczać smoczą krew.
Można za nie zarobić i z tego co pamiętam można dzięki nim ulepszyć wyposażenie.

Kiedy grałem łowcą smoków walczyłem takim fajnym toporem jednak nie pamiętam skąd go mam, a na stronie nie mogę znaleźć zakładki z broniami do Gothica 2.
Nie wiem również czy jest On w Gothicu 2 bo nie jestem pewien, ale Łowcą Smoków grałem chyba w Gothic 2: Noc Kruka, ale nie jestem pewien.

Tamten topór kupiłem chyba w Górniczej dolinie w zamku u Łowcy Smoków który ćwiczy sobie na placu.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom