brak przedmiotów i pełzaczy w kopalni

boro_sajmon

New Member
Witam, mam taki problem grając w G1 że nie ma totalnie żadnego pełzacza w kopalni, nic w skrzynkach nie ma, nawet koła zębatego :c. co trzeba zrobić w takim wypadku?

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Cześć. Możliwe, że zapis gry ci się zepsuł. Próbowałeś użyć wcześniejszego?

boro_sajmon

New Member
zauważyłem to dopiero w II rozdziale, w I zauważyłem brak przedmiotów w skrzynkach ale to zbagatelizowałem, teraz jak nie ma mobów i potrzebnych rzeczy to ciężko iść dalej xd. Czy jest jakaś możliwość by zespawnić wszystkie pełzacze i przedmioty?

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Możesz tu udostępnić swój zapis gry, a wtedy zobaczę co się stało. Oczywiście da się pojedynczo każdy przedmiot/potwora zespawnić, ale to się mija z celem. Nowa gra działa normalnie? Tzn. masz przedmioty w skrzyniach?

Edit: Zakładam, że grasz na system packu 1.8. Zgadza się?

boro_sajmon

New Member
Możesz tu udostępnić swój zapis gry, a wtedy zobaczę co się stało. Oczywiście da się pojedynczo każdy przedmiot/potwora zespawnić, ale to się mija z celem. Nowa gra działa normalnie? Tzn. masz przedmioty w skrzyniach?

Edit: Zakładam, że grasz na system packu 1.8. Zgadza się?
po 18 spróbuje udostępnić i nie gram z system packiem 1.8

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Rzeczywiście, nie ma koła zębatego i pełzaczy. Za to brama do szybu jest otwarta, a powinna być zamknięta na tym etapie gry. Ewidentnie źle wczytał się rozdział, próbowałem go załadować jeszcze raz, ale nic to nie daje.

Proponuję zaktualizować grę do najnowszej wersji, czyli system pack 1.8 lub Union z zawartym system packiem 2.0. Wszystkie informacje jak to zrobić, znajdziesz u nas na stronie, w linku który już wysłałem.

Możesz spróbować przejść ten etap za pomocą kodów:

Koło Zębate - itmi_stuff_gearwheel_01
Królowa Pełzaczy - MinecrawlerQueen
Jajo Pełzacza - ItAt_CrawlerQueen (Będzie potrzebne coś około 5 sztuk jeśli dobrze pamiętam)

Jednak nie wiadomo czy nie spowoduje to większej ilości błędów w późniejszych etapach gry.

Do góry Bottom