W Otchłaniach Świata.

Shaki

Member
Napisałem pierwszy rozdział nowego opka , jest on krótki bo to jet równoczesnie jakby wstęp do dalszej jego częsci. Nie wiem jednak czy pisac to opowiadanie dalej . wy ocencie.

W otchłaniach Swiata

ROZDZIAŁ PIERWSZY

Shaki był pełen lęku zagłębiał się własnie w największe otchłanie swiata , wchodził do Khazad Dum -do Morii ……..i choć czuł ze robi to na własną zgubę to jednak cos go tam ciągnęło, wiedział ze gandalf zabronił zbliżac mu się z jakiegoś powodu do tych prastarych tuneli , ale jednak czuł że musi tam wejsc. Wymówił hasło i wszedł do Khazad Dum. Szedł długo i długo , na początku chodził po pierwszym poziomie kopalni , nie czuł się niebezpiecznie , jedyne zywe stworzenia które napotkał to dwójka głupich Uruk-Hai pierwszy rzucił się na Shakiego z toporem , i zadał cios nasz bohater zatrzymał topór reką , i zadał cios w brzuch sługi sarumana - miecz przeszedł przez cieżka zbroje uruka jak masło , potem wszedł w jego brzuch rozciął skóre pogruchotał kosci i wyszedł z drugiej strony Uruk-Haia -przeciwnik padł martwy na ziemię . gdy zobaczył to drugi z potworów natychmiast zaczął uciekać , lecz nie miał szans Shaki wyciągnał swój łuk i posałał w jego strone strzałe. Drugi wróg także padł martwy, strzała przeszyła mu głowę.
Możecie być zdziwieni i zastanawiać się czemu miecz Shakiego przebił się tak łatwo przez stwora , ale gdy usłyszycie w co był odziany shaki nie będziecie mieli już żadnych wątpliwości .Nasz Heros miał na sobie mithrillowa zbroje , ogólnie cały ekwipunek był z mithrillu .Za same rękawice shakiego można by kupić małą wioskę.
.Po chwili nasz pogromca dwóch Uruk-hai zauważył schody prowadzące w dół i zszedł nimi na nizszy poziom Morii. . nagle poczuł przenikliwe zimno i usłyszał za soba dziwny odgłos………

Blizna

Member
Nie moge tego jeszcze ocenić bo jest to narazie za krutkie ale nie jest zle(aż tak).
Wadą dla mnie jest to że od razu zaczołeś w takim momencie że nie wiem o co chodzi; nie wiem kim jest bohater ani wogule o co chodzi wyjaśnij troche dokładnie fabułe i powinno być good...
P.S mam nadzieje że cd zrobisz conajmniej trzy razy taki.

viqux

Member
Zgadzam się z Blizną - za mało napisałeś, by móc cokolwiek oceniać... Po prostu się nie da, ale napisz ciąg dalszy, tylko że dłuższy znacznie. Tak po pół strony pisać trochę nie ma sensu.
Całkiem sporo błędów, ale to się zdarza. Zwróć uwagę na swoje błędy i przeczytaj na końcu to co napisałeś, bo brak przecinków zdarza się zepsuć całe zdanie.

<INOS>

Member
Po pierwsze przeczytałeś choć jedną książkę Tolkiena??
Po drugie nie wiem kiedy dzieje się twoje opowiadanie ale myśle że w mori
Uruk -Hai raczej się nie spotyka1
A po trzecie Khazad Dum to jest most a nie dzielnica mori.
A teraz tak naukowo to Uruk-Hai to tylko skrót a na prawde to powinno się mówić URUKI są na HAJU
laugh.gif

Shaki

Member
wszystkim serdeczne dzięki za krytyke
biggrin.gif

<INOS> hmmm z tego co pamietam to w filmie most był Khazad Dum ale w ksiązce gdy wyraznie czytamy jest moment w którym gimli mówi co s w tym stylu : (.....)" Kopalnie Morii nazywane w naszym języku Khazad Dum" (....)

paniscus

Member
No siema!!
Opowiadanie krótkie, na razie mało wciągające.
Występuje tu parę błędów z brakiem polskich znaków. Nie czytałem Tolkiena i nie wiem czy spotyka się Uruk-Hai w Morii.
Nota 6,5/10

NaRka

shooX

Ciasteczkowy Potwór
Weteran
Myśle że masz wene i możesz rozpisać bardziej te opowiadanie !! Ten tekst co tu dałeś jest nawet fajny lecz bardzo krótki !! i zabardzo nie mam co tu ocenić nie moge wczytać się w fabułe tego opowiadania !! nie czuje tej fabuły !! może następne napiszesz lapesz 4/10 !!

Ceasar

Member
Ajj... Opowiadanie (początek
biggrin.gif
opowiadania) trochę kiepskie. Jak już sam powiedziałeś za krótkie, ale to nie jest jego jedyny błąd. Po pierwsze za szybko przeszedłeś do akcji, najpierw należało dodać kilka opisów miejsc, głównego bohatera, itd... Po drugie napisałeś, że nie wiesz czy pisać kolejne
wink.gif
. Ujmę to w ten sposób: Jeśli rzeczywiście tak myślałeś, to trzeba było wogóle nie pisać, a nie zamieścić początek do nie wiadomo czego, i czekać na wspaniałe opinie.

Ocena: 3/10

Do góry Bottom