Handel Grami

Status
Zamknięty.

Thran

Che Świniara
Przed chwilą przeczytałem niusa jakoby EA Sports zamierzało wydawać swoje gry ale nie już na nośniki płyt CD czy DVD tylko wypuszczać je do neta i i to w dodatku za darmo ? mają zarabiać na mikropłatnościach. Ja niewiem co do końca o tym sądzić narazie bo niejestem pewny co do tego pomysłu.

daria

Szejn
Weteran
Fajna sprawa... My nic nie płacimy, a oni zarabiają... Chyba się opłaca, nie?
I niech tak będzie, bo i tak, kto ściąga, to będzie ściągał... Czy będzie na nośnikach czy nie, w necie każda gra jest, większość osób pewnie je ściąga, a oni nic za to nie mają, więc taka opcja jest dla nich wg mnie lepsza...
Już nie będą tracić na piractwie...

E

Electric_Dragon

Guest
Wszystkie korporacje wiedzą, że w tej chwili są bezsilne w walce z tzw. piractwem (przykład Pirate Bay). W większości udostępnianiem serwerów i plików. W każdym razie zauważyłem w nadchodzących grach zastosowanie systemów ochronnych przez kopiowaniem. Przykład - w Risen rozważane jest zastosowanie DRM (Digital Rights Management), że niby co? Mogę tylko 5 razy zainstalować grę na swoim dysku w jednym miesiącu. Przeczytajcie sobie o tych zabezpieczeniach i wyciągnijcie wnioski.
Inną metodą jest ściąganie gry z neta (w przypadku konsoli większą popularność ma to rozwiązanie), ale tutaj też zachodzi pytanie: Czy ktoś ze średnim łączem 1Mbit będzie ściągał 10Gb gry? Fakt, można w czasie rozłożyć itd, wszystko dla ludzi z szybkim netem. Osobiście wolę pudełkowe gry, zapach kartonu ^^ Plus dla nas, bo gra musi być tańsza takim sposobem, ponieważ oszczędzają na dystrybucji, produkcji opakowań, pośrednikach itd. Coraz większa liczba wydawców oferuje swoje gry w STEAMie.
EA na pewno nie udostępni za darmo gier w necie. Albo będziesz płacił za transfer albo Paypalem regulował zapłatę.

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
CYTAT
Czy ktoś ze średnim łączem 1Mbit będzie ściągał 10Gb gry?

oczywiście, nic nie stoi na przeszkodzie jeśli ściąga się z dobrego źródła taka gra w parę godzin może być twoja..
poza tym, i tak dzięki takiej dystrybucji elektronicznej musiał by ściągać, z tym że tutaj od EA, ze Steamu, a nie z pirackich źródeł. a skąd będzie wolał ściągać, za darmo czy za opłatą?

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Właśnie o ty miałem wspomnieć, jednak widzę, ze duch też to czytał.
Pomysł jest zaiste ciekawy, jednak myślę, że zjedzą go problemy techniczne.
Obciążenia serwerów i lagi wywołane słabymi prędkości w lokalnych sieciach.
Zresztą zastanówmy się, co który polski Kowalski ma łącze 5 Mb/s,
bo wątpię by na 2mb/s oferowało to wielką przyjemność z rozgrywki.
Nawet jeśli to się sprawdzi w stanach to zanim trafi do naszego zaściankowego kraju, miną dekady

Vendetta

Deathproof
VIP
Podoba mi się to, jaki jest World of Warcraft. Ściągasz go za darmo, a żeby pograć (legalnie, jak Blizz nakazał) potrzebny jest CD-Key (płatny). Powinny być 2 możliwości zdobycia gier- ściągasz za darmo i kupujesz CD-Keya (inaczej gra jest zablokowana, autentyczność CDKeya jest sprawdzana za pomocą internetu) kartą kredytową, który przyjdzie na e-maila.
Ale wolę pudełka. Mam 3 pudła z WoWem, nie ściągałem ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom